Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Világhálón a győri ötvenhat

Győr 1956-ban a forradalom és szabadságharc második fővárosa volt. Az egykori események minél teljesebb és tárgyilagos megismerését szolgálja az az évfordulóra készült CD-ROM, amit tegnap mutattak be a városházán.
Az emlékév alkalmából a város közgyűlése az ünnepi események megtervezésére, előkészítésére és koordinálására szakmai munkabizottságot hozott létre. A testület elnöke, Bana József levéltár-igazgató a tegnapi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy minél többen ismerjék meg az 1956-os forradalom és szabadságharc győri eseményeit. Ennek egyik fontos, hiteles és gazdag forrása lehet az a CD-ROM, amely a városi levéltár által korábban kiadott „1956, Győr” című háromkötetes könyv – www.gyor.hu honlapon elérhető – internetes változata.
Bana József szólt az országosan egyedülálló tudományos kiadvány részleteiről is. Így az érdeklődők a városi honlapon a jubileumi év győri logójára kattintva nyithatják meg a CD-ROM tartalmát, ahol megismerhetik Szakolczai Attila történész összefoglaló tanulmányát, kronológiát, életrajzokat, dokumentumokat találnak a győri eseményekkel kapcsolatban. Különleges része a kiadványnak az a hangtár és az a videotár, ahol eredeti filmfelvételek láthatók – többek között – a győri ötvenhatról, a mosonmagyaróvári mészárlásról, a soproni eseményekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlezárások Franciaországban

A jövő héten kezdődő tavaszi szünet előtt az egyetemi elfoglalások folytatása mellett a gazdaság… Tovább olvasom