Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Világrekord kenyérlángos-sütésből

A világ legnagyobb kenyérlángosa készül pénteken Budapesten, a finomságot a járókelők között osztják szét.
A több mint 4 méteres tésztát Szilágyi Mihály ötszörös gasztronómiai világrekorder és csapata vezetésével a Gyermekház Iskola tanulói, a Hiperaktív Sport Egyesület, a Tehetséges "Más Fogyatékosokért" Oktatási Alapítvány sajátos nevelési igényű gyerekei és az Első Magyar Szakképzési és szervezési N.K.K. Zrt. munkatársai sütik a Public Pub előtti téren. A Public Pub a világrekord felállítása alkalmából aznapi teljes bevételét felajánlotta a Gyermekház Iskola és a Hiperaktív Sportegyesület számára.

A tűzmester Dubinszky Mihály lesz, ő építette meg a kemencéket a pénteki rekord felállításához. A rekorder tésztamennyiséghez szükséges 100 kilogramm lisztet a Balkán Pékség ajánlotta fel, a tésztakeverésben Virág József pékmester is közreműködik.

Az elkészült "kenyérlángos óriásokat" a világrekord hitelesítése után, várhatóan 17 órakor felszeletelik, és a gyerekek szétosztogatják a helyszínen a járókelők között. A rendezvényen a többi között részt vesz Karsai Zsolt, vak ralinavigátor és Szilágyi Szilvia operaénekesnő.

Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző zavarokkal küzdő, ám rendkívül tehetséges gyerekekre, akiknek ez már a második világrekordjuk.

A langallósütés világrekordját koordináló Szilágyi Mihály nevéhez több csúcs fűződik, egyebek mellett a világ leghosszabb rablóhúsa, vagy a 120 méterével legnagyobb kürtőskalács.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölt egy metró a fővárosban

Műszaki hiba miatt füstölt egy metrószerelvény a Deák téri megállóban a 2-es vonalon szerda este, emiatt az állomást kiürítették. Tovább olvasom