Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Világszerte gyűjtenek Magyarosi Áprád hazaszállítására

Ausztráliától egészen Erdélyig, a világ minden tájáról várják az adományokat, hogy hazaszállítsák a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holttestét.
A gyűjtést szervező Vöröskereszt kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az eddig rendelkezésre álló összeget illetően egyelőre nem tud pontos adatokkal szolgálni, ugyanis még nem tudják, hogy azok a világszerte mozgósított magyar közösségek, amelyek kiállnak az ügy mellett, mennyi pénzt gyűjtöttek.

Harrach Gábor szerint a gyűjtés jó ütemben halad, sokan adományoztak pénzt, hogy minél előbb hazahozhassák Magyarosi Árpád holttestét. Pontos adatokat egyelőre azonban nem tudott mondani, későbbre ígért tájékoztatást, ugyanis még nem tudni, hogy az ügy mellett elkötelezett magyar közösségek mennyi pénzt szedtek össze. Hozzátette: ha azt nézzük, hogy milyen jellegű ügyről van szó, elmondhatjuk, hogy szépen gyűlik a pénz, figyelembe véve azt is, hogy az emberek többsége jelenleg milyen rossz agnyagi körülmények között él.

Az elmúlt napokban több akadálya is volt, hogy Budapestre szállítsák as Bolíviában lelőtt férfi maradványait. Nem sikerült ugyanis hozzájutni az áldozat korábban lefoglalt személyi igazolványához és útleveléhez, amely nélkül hazahozatala nem lehetséges. Józsa Mátyás, Aires-i magyar nagykövet napokig azt intézte, hogy meglegyenek a hiányzó papírok, míg a halotti anyakönyvi kivonatot a román konzul szerezte be. Az okmányokhoz azóta már sikerült hozzájutottniuk, már csak azt várják, hogy összegyűljön a holttest hazaszállításához szükséges összeg.

Mint ismert, múlt héten egy Santa Cruzi szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa Flores Eduardo-t, a romániai magyar Magyarosi Árpádot, és egy ír fiatalembert, Michael Dwyer-t. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. A hivatalos verzió szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

A Vöröskereszt tájékoztatása szerint szépen gyűlik a pénz, de továbbra is várják az adományokat.

Olvasóink írták

 • 6. redstar 2009. április 27. 16:41
  „Ilyen hülyeségre ennyi pénzt kidobni...mi az hogy hazahozassák?
  HazaVITESSÉK!!!Romániába...”
 • 5. jq 2009. április 27. 14:22
  „Az ÁPRÁD (ellentétben az Árpáddal) ősi dák név :)”
 • 4. IVY 2009. április 27. 14:17
  „Gyűjtsenek rá a románok.
  Igazad van Flex.”
 • 3. Szirilli 2009. április 27. 14:05
  „Ez mekkora marhaság!
  Én tuti nem adnék egy fillért sem ilyesmire...”
 • 2. flexsnake 2009. április 27. 13:15
  „Azért jó lenne végre ha nem a magyarok pattognának. Román volt és még a románok sem akarnak pattogni érte.
  Nem most kellene románokat hirtelen magyarrá avatni meg nem kellene külügyminisztert odaküldeni hogy aztán a fél világ hülyén nézzen ránk.”
 • 1. flexsnake 2009. április 27. 13:15
  „Azért jó lenne végre ha nem a magyarok pattognának. Román volt és még a románok sem akarnak pattogni érte.
  Nem most kellene románokat hirtelen magyarrá avatni meg nem kellene külügyminisztert odaküldeni hogy aztán a fél világ hülyén nézzen ránk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros Lajos: A dzsungelharc nem vonz

Az egykori pénzügyminiszter úgy véli, a következő választás a Fidesz számára egy kétkudarcos… Tovább olvasom