Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Virágot ültetnek a kátyúkba Galgagután

Virágokat ültetnek a falun áthaladó út kátyúiba a Nógrád megyei Galgagután pénteken, hogy így hívják fel a közútkezelő figyelmét a helyzet tarthatatlanságára.
Orgoványi László polgármester az MTI-nek szerdán elmondta: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő 2108-as számú állami közút burkolatát teljes szélességében kikerülhetetlen kátyúk borítják, ezek mélysége több helyen meghaladja a 7 centimétert, szélességük pedig eléri a 20 centimétert.

A falu vezetése és lakossága pénteken délelőtt 11 órától tart - félpályás útlezárással járó - forgalomlassító demonstrációt.

A demonstráció körülbelül másfél óráig tart, amíg elültetik a kátyúkba az élő és műanyag virágokat - utóbbiak olyanok lesznek, amelyek nem okoznak sérülést az autóknak.

"Van bőséggel hely, ahová be lehet őket pakolni" - mondta a polgármester.

A közútkezelő figyelmét több alkalommal is felhívták az útburkolati hibákra, eddig eredménytelenül - mondta Orgoványi László, hozzátéve: a közútkezelő legutóbbi ígérete az volt, hogy április 6. után elkezdik a javítást, addig ugyanis a keverőüzemben nem készítenek melegaszfaltot.

Április 6. után sem történt azonban semmi, ezért döntöttek a demonstráció mellett, amelyet többször is megismételnek majd, ha kell - mondta Galgaguta vezetője.

A polgármester elmondta: többször sérültek már meg járművek a kátyúk miatt, autók kaptak defektet és szenvedtek felnisérülést, április 7-én pedig a hivatal egyik alkalmazottja borult fel kerékpárral, miután az egyik kátyút próbálta kikerülni, és belehajtott egy másikba. A nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az önkormányzat ez ügyben feljelentést tett közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miskolcon létesülhet az ország második siklója

Miskolcon épülne meg az ország második siklója, amely a belvárost kötné össze az avasi kilátóval -… Tovább olvasom