Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Virilistákat és mecénásokat köszöntöttek

Hatvannégy virilistát és tizenkettő mecénást köszöntöttek tegnap este a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. A város bevétele a vállalkozások helyi adóiból az elmúlt évben 2 milliárd 860 millió forint volt.
Hagyomány már – a kamara kezdeményezésére 1997-től –, hogy az önkormányzat köszönetet mond azoknak az egyéni és társas vállalkozásoknak, amelyek a legjobb adófizetők. A virilisták és a mecénások ünnepére tegnap este került sor. Walter Dezső polgármester kiemelte, a város az elmúlt évben 2 milliárd 838 millió forint vállalkozási helyi adóbevételt tervezett, ezzel szemben 22 millióval több lett a teljesítés. A meghívott virilisták fizették be a bevétel 54 százalékát, vagyis 1 milliárd 543 millió forintot. A polgármester kitért arra is, hogy ez a város fő bevételi forrása, amelyet visszaforgatnak Sopron építésére, szépítésére. Kijelentette: a jövőben csak az inflációnak megfelelően emelkednek az adók, de kérdés persze, hogy mi lesz az iparűzési adó sorsa. Ezt követen összesen 64 társas és egyéni vállalkozó vette át az elismerő oklevelet.
Öt éve már, hogy a virilisták ünnepén a kamara elismeréseket ad át azoknak a vállalkozásoknak, amelyek adófizetési kötelezettségükön túl támogatják a város kulturális és sportéletét, az egészségügyet és a különböző alapítványokat. Horváth Vilmos, a kereskedelmi és iparkamara elnöke elmondta, a vállalkozók kiszámítható, ciklusokon átívelő országos és helyi adópolitikában érdekeltek, valamint a közteherviselésben. Az európai piacok megnyíltával fontos a magyar és a helyi érdekek védelme. A mecenatúra több évezredre nyúlik vissza, ezért is öröm, hogy a rendszerváltást követően ezt egyre többen ismerik fel Sopronban is. A kamara oklevelét tizenkettő helyi mecénás kapta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Czollnerné Perleczky Ildikó

Jóval nyitottabb lett, és ezentúl több ruhafazont kipróbál, mielőtt a vásárlás mellett döntene… Tovább olvasom