Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Virtuális kistérség Sokoróalján

A téti kistérség önkormányzatai 3,7 millió forintos támogatásból közös honlapot hoznak létre. A Virtuális kistérség a Sokoróalján elnevezésű projekt egyben az e-közigazgatás alapját is megteremti. Erről és más fejlesztésektől a kistérségi társulás ülésén esett szó.
Másfél millió forintot a Téti Kistérségi Rendőrállomás kialakítására ajánl fel a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása. Erről a társulási tanács nemrégiben tartott ülésén döntött, ahol a Virtuális kistérség a Sokoróalján elnevezésű projektről is szó esett. A Belügyminisztérium 3,7 millió forintos pályázati támogatásából hamarosan megvalósul Sokoróalja internetes portálja és az önkormányzati e-közigazgatás alapja. A társulás civil szervezeteknek, közintézményeknek szerverén tárhelyet, honlapszerkesztési eszközöket biztosít.

Támogatás sportpályákra

A Területpolitikai Kormányzati Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Hivatal segítsége révén két szakemberrel bővült a társulás munkaszervezete, így települési önkormányzatoknak, civil szervezetek, vállalkozásoknak is segítséget tud nyújtani fejlesztési pályázataik előkészítéséhez. Szakács Krisztián, a munkaszervezet vezetője elmondta: az elmúlt két hónapban a kistérség kilenc pályázatot nyújtott be különböző szervezetekhez. Egy már elbírálásra került: a Belügyminisztériumtól a társulás csaknem hatmillió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a bodonhelyi, a csikvándi, a gyarmati, a győrszemerei, a kajárpéci, a rábaszentmihályi, a sobori és a sokorópátkai sportpályák felújításához.

Új jogsegély-szolgáltatás

A kistérség szociális és gyermekjóléti intézménye a hátrányos helyzetűek részére ezentúl minden hónap első keddjén ingyenes jogi segítségnyújtó szolgálatot biztosít Téten. A fogyatékossággal élő emberek Tétre jutását, mindennapi életvitelükhöz szükséges segítését a társulás intézménye és a Máltai Szeretetszolgálat járműveivel megoldja. A kistérségi szolgáltatás keretében a településeken pszichológus végzi munkáját, segítségét tízévesnél idősebb gyermekek és felnőttek vehetik igénybe. Nemrégiben a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal együttműködése keretében tíztonnányi gabonatermékekből álló élelmiszersegélyt osztottak ki a kistérségben a rászorulóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom