Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Vissza a pokoli paradicsomba

A Survivor II. győztese, Dávid és a felesége elhatározták, hogy mindenképp visszamennek a szigetre.

A Survivor II. győztese, Dávid és a felesége elhatározták, hogy mindenképp visszamennek a szigetre, amelynek tulajdonképpen a szombati győzelmet köszönhetik. A nyereményből biztosan erre is futja majd.

Hankó Dávid szombaton este 10 millió forinttal, egy terepjáróval és egy motorral lett gazdagabb. Ő nyerte meg a Survivor második játékát. A Fókusz stábja ellátogatott hozzá, hogy ne csak vadregényes körülmények közt láthassuk őt, hanem odahaza, családapaként is.

Dávid végig kitartóan küzdött, pedig nem volt könnyű dolga. A kaland befejeztével 16 kilóval soványabban, 72 vágással és 6000 szúnyogcsípéssel gazdagabban tért haza feleségéhez és két gyermekéhez.

A Hankó család feje, 42 napon át igyekezett túlélni a sziget viszontagságait, ismét itthon van. Ennyit még sosem töltött távol a családjától, és azt mondja, miattuk szerette volna megnyerni a játékot. Szombaton végül sikerült is neki, bár volt olyan, amikor legszívesebben feladta volna. Például, amikor megcsípte egy skorpió.

-Nem mertem szólni, mert akkor kizárnak a játékból. Van egy ősi recept: citrom, víz, petróleum. Ez a kígyómarást és a  skorpiócsípést semlegesíti.Ez egy ősrégi indián recept. Mondom, itt az alkalom, hogy kipróbáljam – emlékszik vissza Dávid.

Az ősi recept hatásosnak bizonyult, így Dávidnak nem kellett elhagynia a szigetet. Persze, attól, hogy
megúszta a skorpió csípését, még nem volt fenékig tejfel az élet. Az utolsó játék a döntőbe kerülésért nagyon megviselte a férfit.

-A legutolsó játék volt az utolsó napon, amikor az ember fizikailag a leggyengébb, 40 napja nem evett, fáradt, kimerült. Ilyen állapotban kellett lemerülni a víz alá, és ki bírja tovább. Ez olyan sorsdöntő volt, hogy ha ezt nem én nyerem, akkor vége a játéknak, nincs esélyem a döntőbe jutásra – mondja a Survivor II. győztese.

Végül mégis a döntőbe jutott, és ott is tarolt. Szívesen emlékszik vissza Dominikára, és még a kókusztól sem ment el a kedve, pedig 42 napig csak azon élt.

-Ezek a kókuszok pont azon a fán teremtek, ahonnan szedtük a többit, és ahol éltünk. A lánc története: szuvenírba vettük, attól a halásztól vettem, aki legelőször megetetett a szigeten – mutatja.

Anna és Dávid a játék alatt mindvégig jóban voltak egymással, és a döntőben is ketten versengtek a főnyereményért. Anna ugyan kicsit csalódott, de azt mondja, Dávid megérdemelte az első helyet.

-Egy nagyon jó barát volt, végig ő volt, akit pszichésen nem viselt meg a kaland. Abszolút a humorérzékét nem vesztette el. És egy nagyon jó pasi – mondja a szőke táncoslány.

Ráadásul nagyon jó szívű. Azt mondja, ha átveszi a nyereményt, nem csak magára és családjára gondol majd.

-Én tudom azt, amikor a szigeten együtt voltunk, hogy melyik játékostársam – elérhető módon - miről álmodozott. És van, aki egy utazásnak, van aki valami másnak nagyon örülne. Én ezt ott megjegyeztem, ezekkel meg szeretném őket lepni. Anna is fog kapni – ígéri Dávid.

Dávid azt mondja, ha tehetné, ismét megvívna a természettel, bár a 42 két napot sokallja egy kicsit. Viszont annyira megigézte a hely szelleme, hogy családjával visszatérnek a szigetre, hogy eltöltsenek egy hetet olyan körülmények között, ahogy azt a családfő tette értük másfél hónapon keresztül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jordánia, a megfizethető napfény

Hetente háromszáz magyar fordul meg Jordániában, ahol novemberben is harminc fok van. Tovább olvasom