Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Vissza kell fizetniük a jutalmat a városvezetőknek

A miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat - írta a szerdai Blikk.

A napilap cikke szerint Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató a Fidesz választókerületi elnökeinek azt írta, "kérjük szíves és gyors közreműködéseteket abban, hogy a miniszterelnök határozott kérése minden településen érvényesüljön: a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse azt vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra, az általa vezetett településen".

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A kormányfői kérés azonban bővebb kört érinthet, mivel a kisebb városokban kiosztott extrapénzre is kiterjed.

A Blikknek Kocsis Máté azt mondta: abban a reményben írták ezt a levelet, hogy mindenki vissza fogja fizetni a jutalmat, akik nem, azok számolhatnak a következményekkel. Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva - tette hozzá.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hogy Győrben csak két alpolgármester, Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs kapott kéthavi jutalmat.

A tavaly év végén alpolgármesternek választott, Fekete Dávid nem élt ezzel a lehetőséggel, míg Borkai Zsolt polgármester - ahogy a korábbi esztendőkben sem - idén sem vett fel év végi jutalmat" - közölte portálunkkal Domanyik Eszter, a győri Városháza szóvivője. 

Olvasóink írták

 • 5. Agyalapi 2013. január 23. 13:50
  „A miniszterelnök így határozott... Berosálok a gyönyörűségtől. Hogy milyen karakán ember vezeti kis hazánkat! Előbb utóbb az ablakon kidobott milliárdokat is visszakéri, ugye?”
 • 4. klj-54 2013. január 23. 13:12
  „Populista döntés!
  Majd más formában vissza kapják.”
 • 3. deszkás 2013. január 23. 10:55
  „Ha ha ha.”
 • 2. spiler 2013. január 23. 10:41
  „igy kellene az én és a többi ember adóságát leirni.....
  igy kell gazdálkodni,tartozni,hiteleket felvenni...a király majd leírja
  jutalmat adni azért amit tettek,biztos a felelős gazdálkodások miatt,a jó gazda módjára! mind gazdagodnak az adónkon

  TELJES ELSZÁMOLTATÁST....JA ÉS LEÜLTETNI HA TETTEK VALAMI ROSSZAT NA ÉS VAGYON ELKOBZÉS HA MÉG VAN VALAMI A NEVÜKÖN”
 • 1. Qllancs 2013. január 23. 10:16
  „Gondolom megijedtek és rohannak visszafizetni.
  Érdekes azért is: mert az adófizetők pénzéből ..jóváírták a milliárdos városi adósságokat, és még is volt pénz milliós /fő jutalmakra! akkor amikor kb.1 millió MUNKANÉLKÜLI van ma Magy.on !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly 15 százalékkal kevesebb eva folyt be

146,5 milliárd forint érkezett a költségvetésbe, ami a módosított előirányzat 65 százaléka. Tovább olvasom