Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Vissza nem térítendő támogatás kecsketartóknak

Az anyakecske tartásához még két hétig igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás; ehhez a kérelmezőknek postán kell eljuttatniuk támogatási kérelmüket január végéig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - hívja fel az érintett gazdálkodók figyelmét a Magyar Agrárkamara (MA) legfrissebb tájékoztatójában.
Az anyakecske-tartáshoz az úgynevezett "de minimis" támogatásáról szóló VM rendelet alapján lehet vissza nem térítendő állami támogatást igényelni. A támogatás mértéke 3.000 forint állatonként.

A támogatási kérelmet az igénylő köteles a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetségének igazolásával ellátni - jelzi a köztestületi tájékoztató.

A kérelmező köteles továbbá az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer (ENAR) szerinti regisztrációs számát is bejelenteni a Tenyészet Információs Rendszerbe, valamint nyilatkoznia kell a tenyésztőnek a korábban kapott de minimis támogatásokról - tartalmazza a kamarai közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20-25 százalékos nyugdíjcsökkentés jön?

Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha azt kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Tovább olvasom