Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Visszaéltek a céges mobillal

Letiltotta a szolgáltató a makói központú, Veszélyeztetettek és Hátrányos Helyzetűek Országos Szövetségének vezetői által használt mobiltelefonokat is, mert néhány tag, akit azóta kizártak, több százezres tartozást halmozott fel. A szövetséget felügyelő szervezet szerint a tartozás egymilliós.
Jelentősen akadályozza a Veszélyeztetettek és Hátrányos Helyzetűek Országos Szövetségének a munkáját az a kár, amit néhány tagja okozott az elmúlt hónapokban. A szolgáltató az elnökség tudta nélkül felhalmozott, igen jelentős telefonszámla-tartozás miatt ugyanis „egyirányúsította" a vezetők mobiltelefonjait is, tudtuk meg Gesztesi Lászlótól, a szervezet elnökétől.

– Egyszerre csak arra lettünk figyelmesek, hogy nem tudunk telefonálni a szolgálati készülékről, még szerencse, hogy legalább hívásokat fogadhatunk. Többtucatnyi család mindennapi gondjaival törődünk, ehhez borzasztó nagy szükség van a folyamatos telefonkapcsolatra. A szövetségünk tagja a Társadalmi Konföderációnak, amelynek segítségével kedvezményes mobiltelefon-használati lehetőséget kaptunk csaknem egy éve. A hét megvásárolt telefonon egymást ingyen hívhattuk – foglalta össze a helyzet előzményeit Gesztesi László.

Megtudtuk: a rendszeren kívülre kezdeményezett hívásokért fizetnie kell magának a szervezetnek, méghozzá egy egyesített számlán. Kiderült azonban, a lehetőség egyszerre kísértést is jelentett, hiszen ez év elején már megdöbbentően magas számlát postázott ki a szolgáltató. A részletezésből persze azonnal kiderült, hogy ki a ludas, több mint százezer forintos összeget kellett volna az egyébként is súlyos anyagi gondokkal küzdő szervezetnek megfizetnie.

– A károkozókat, összesen öt tagot azonnal ki is zártuk a szervezetből, de a legsúlyosabb, több mint százezer forintos tartozást okozó három taggal szemben bírósági végrehajtást kellett kezdeményeznünk, hiszen a részletező számláról nyilvánvalóvá vált, hogy kétes üzleti ügyeiket is erről a számról intézték. A tartozók ígérték, hogy amint pénzhez jutnak, megfizetik a hiányt – fogalmazott Csala Attila elnökségi tag.

A jelenleg is fennálló tartozást tovább súlyosbítja, hogy a Társadalmi Konföderáció vezetősége is megvonta a bizalmát a szervezettől, hiszen szerintük még nagyobb az anyagi kár, mint amit a VHHOSZ számlái mutatnak, az országos központnak ugyanis a szolgáltató csaknem egymilliós tartozást jelzett, hiszen a készülékek tulajdona is közös volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom