Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Visszafolyik a szennyvíz

Közel hat éve keseríti meg a fertőrákosi Pfeiffer József életét, hogy a saját szennyvízcsatorna-bekötése öt centiméterrel lejjebb van, mint az utcai fővezeték. A vízmű ígéri, kijavítják a hibát.
– Teljesen átázott a föld, a házfalak, a szennyvíz szagától képtelenség meglenni bent a szobában – panaszolja a fertőrákosi Pfeiffer József. – Pedig az ügyem nem új keletű. Hat évvel ezelőtt, amikor a mi utcánkban is elkészült a szennyvízcsatorna, az az érdekes helyzet állt elő, hogy az utcai vezeték öt centiméterrel feljebb van, mint a házi bekötés.
Pfeiffer Józsefet az elmúlt években megnyugtatták, a szennyvízrendszerrel semmi gond, a szagok a háza mögötti patakból jönnek. A férfi bele is törődött. Ám a falak vizesedése csak nem akart megszűnni. Az már végképp óvatossá tette, hogy a fürdőből nem folyik le a víz, inkább feljön. – A házamban kicseréltettem a csöveket, újravakoltuk a falakat – folytatja Pfeiffer József. – Gondoltuk, hátha itt a hiba. Ám ez sem segített. Végül a napokban kamerával nézték meg az érintett szakaszt a vízmű szakemberei, s kiderült, nem a patak, nem a házon belüli vezetékrendszer a hibás. A problémát az okozza, hogy visszafele lejt a vezeték. Itt tartunk most. Vajon megfizeti-e valaki a káromat? Abban bízom, hogy ügyvédem sikerrel jár.
– A vízmű 2005 októberében, a bejelentést követő napon már csatornakamerával megvizsgálta az érintett bekötést – tájékoztatta lapunkat Németh Attila, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. csatornahálózati csoportvezetője. – Megállapítottuk, hogy a bekötésen mintegy három méter hosszban lejtés tapasztalható. Társaságunk az elmúlt hét pénteken megpróbálta kijavítani a hibát, ám a lakók megakadályozták a kivitelezőt munkája végzésében. Terveink szerint ma egyeztetést tartunk az érintettekkel a helyszínen és remélhetőleg tisztázódnak az eddigi nyitott kérdések. Egyébként már korábban is megoldhattuk volna az ügyet, ha Pfeiffer József előbb megteszi a bejelentését. A tulajdonos által a kártérítésekkel kapcsolatos felvetések egy másik eljárás részét képezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnokság a Fertőn

Gőzerővel folynak a május 10-e és 20-a között a Fertő tavon megrendezésre kerülő vitorlás-… Tovább olvasom