Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Visszakövethető Simon Gábor képviselői jövedelme

A Pécsi Tudományegyetem polgári jogi tanszéke a mentelmi bizottság kérésére készített állásfoglalást, de a testület elnöke nem beszélt a részletekről.
Megkapta az Országgyűlési mentelmi bizottsága a pécsi egyetem szakvéleményét arról, hogy visszakövetelhető-e a Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselőnek kifizetett tiszteletdíj - közölte az MTI érdeklődésére a testület KDNP-s elnöke, aki az állásfoglalás tartalmáról azonban nem kívánt részleteket közölni.

Rubovszky Györgyöt azt követően kérdezte az MTI, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában forrás nélkül azt írta: a Pécsi Tudományegyetem polgári jogi tanszékének állásfoglalása szerint több jogcímen is visszakövetelhető Simon Gábortól az elmúlt években felvett csaknem 36 millió forintos képviselői jövedelem.

A bizottsági elnök az MTI-nek elmondta: a szakvéleményről a mentelmi bizottság hétfői ülésén tárgyalnak, az majd akkor lesz nyilvános, ha elkészül a testület Simon-ügyről szóló jelentése. A jelentéstervezetet hétfőn vitatják meg, és legkésőbb március 31-ig kell benyújtaniuk az Országgyűlésnek - jelezte Rubovszky György.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak két nap van a delegáltak bejelentésére

Eddig körülbelül hatezer delegáltat jelentettek be, négy évvel ezelőtt több mint 25 ezer delegált… Tovább olvasom