Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Visszaszerezhető az orosz borpiac

– A kormányon ne kérje számon a négyéves programot az ellenzék, egyelőre csak az első száz nap terveit teljesíthettük, de azt ígéretünkhöz híven – mondta Kovács László azon a rendezvényen, amelyre Walter Dezső, az MSZP–SZDSZ soproni polgármesterjelöltje hívta meg.
A külügyminiszter tájékoztatójában egyebek között ismertette a következő száz nap programját, amely szerinte az esélyteremtés jegyében született meg. Szólt arról is, hogy a jövő évi költségvetést már a most kormányzó koalíció készíti el, így tudja érvényesíteni gazdaságpolitikai elképzeléseit. A külpolitikai ügyekről szólva a miniszter megemlítette, az uniós országértékelés az egyik legfontosabb pillére a közös Európába történő belépésnek.

A csatlakozás aláírásáig azonban még kemény tárgyalások várnak az országra, főként a mezőgazdaság és a költségvetés kérdéseiben. A Kisalföld kérdésére, miszerint visszaszerezhetjük-e az elvesztett keleti piacokat, főleg ami a borexportot illeti, Kovács László úgy nyilatkozott: jó esélyünk van erre. Nemrégiben járt Moszkvában, ahol az orosz miniszterelnök kinyilvánította: nem normális dolog, hogy négy évig Oroszország és Magyarország között nem volt államfői találkozó. Ha nincs párbeszéd a legfelsőbb vezetők között, akkor az üzletemberek is bizalmatlanok. A kapcsolatok kiépítésével és azzal, hogy Medgyessy Pétert meghívták Moszkvába egy decemberi találkozóra, a politikai feltételek már megteremtődtek. Itt járt az orosz gazdasági miniszter, ami szintén növeli az esélyét annak, hogy vissza szerezzük az orosz piacot a magyar bor számára – összegezte véleményét Kovács László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hukkle indul az Oscar-díjért

Pálfi György Hukkle című játékfilmjét nevezi a jövő évi Oscar-díjra Magyarország; a 33. Magyar… Tovább olvasom