Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Visszautasították a Sláger és a Danubius rádió keresetét

A Sláger és a Danubius rádió tulajdonosai kompenzációt követelnek a magyar államtól.
Visszautasította a Sláger és a Danubius rádió tulajdonosai által Magyarország ellen benyújtott kereseti kérelem nyilvántartásba vételét a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) - tájékoztatott a magyar állam képviseletét ellátó Arnold & Porter LCC ügyvédi iroda.

A Világbank mellett működő bíróság titkársága ezzel helyt adott a magyar állam kifogásának, amely szerint a két rádió tulajdonosa együttesen nem indíthat pert az ügyben, mivel a nemzetközi jog vonatkozó szabályai erre nem adnak lehetőséget. Ez alapján valószínű, hogy a per egy időre lekerül az ICSID napirendjéről.

A két rádió korábban az ORTT-től kapta a sugárzáshoz szükséges frekvenciákat, amelyeket a testület 2009 októberében két másik pályázónak, a Neo FM koncepciójával induló FM 1 konzorciumnak, illetve az Advenio Zrt. által működtetett Class FM-nek ítélte oda a következő hét évre. Többen politikai befolyással való visszaélésnek nevezték a döntést.

Ezt követően a Danubius Magyarországon pert indított az ORTT és az Advenio, a Sláger pedig az ORTT és az FM 1 konzorcium ellen. A Legfelsőbb Bíróság idén februárban, miközben az egykori Danubius frekvenciájának pályáztatásáról kimondta, hogy jogsértő volt, a Sláger esetét az összes korábbi ítélőszéki döntést felülbírálva jogszerűnek minősítette.

A két társaság ezután tavaly júniusban az ICSID-hez fordult, amely békéltető testületként az utolsó olyan helyszín, ahol az országok és külföldi befektetők egyezségre juthatnak. A szervezet hat hónapos egyeztetést követel meg a felek között a tényleges pert megelőzően. A panaszosok kompenzációt követelnek a magyar államtól.

Olvasóink írták

  • 2. tótkomlósi 2011. december 13. 19:17
    „Mert a mostaniak nem ugyan annyit kapnak szerinted?

    Ők sem minimál béren tengődnek!”
  • 1. Besenyő_Pistabácsi 2011. december 13. 18:47
    „Még mindig sír a szájuk? Nem elég a havi több milliós fizetés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpisztollyal fenyegetőzött egy ittas férfi

Gázpisztolyt szegezett egy közelében beszélgető vendég fejéhez egy ittas férfi egy jászberényi kocsmában. Tovább olvasom