Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Visszavihető húsvéti nyuszit is árulnak

Folytatás az 1. oldalról.

– A forgalom alapján valószínűleg ezeket is elviszik, darabját ezer forintért – folytatja Kollár László. – Mindegyik vevőnek felajánlom, hogy amennyiben nem tudja véglegesen befogadni, tartani az állatot, az ünnep után visszahozhatja. Fizetni ugyan nem fizetek érte, de a gondot leveszem a vállukról. Ezek ugyanis nem szobanyulak, igaz, néhány napot kibírnak a lakásban. Mindössze friss zöldséget, szemes takarmányt vagy szénát kell adni nekik és persze ivóvizet. A sárgarépa a kedvencük, rozst azonban nem ajánlott adni. A vásárlók fele egyébként már most jelezte, hogy él a visszahozás lehetőségével.
Az épületen belül sok árusnál látni úgynevezett „nyuszifát”.

– Lenyúzott vagy sima fűzből készül az igazi, de lehet barkaköteg is az alap – véli egy asszony a pultja mögött. – Utóbbi idén kicsit megdrágult, aminek az az oka, hogy korán le kellett nyesni az ágakat és pincében tartani. Ha nem teszünk így, már régen elvirágzott volna valamennyi. A nyuszifa alapját kétszázért és ezerért is megvehetjük, ezerkétszázért pedig már színes asztali díszt is árulnak.
A kézzel festett hímes tojások között is sokan válogatnak. Az apró, fából készült ára 150, a nagyobbacska pedig, amelyik igazi tojásból készült, 250–350 forint között mozog. Tormát már csak hosszas keresgélés után találtunk egy szélső standnál, az árus ötven forintot kért egy közepes darabért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom