Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Visszavonta a hivatal egy szlovák pb-gázforgalmazó engedélyét

Budapest - Visszavonta a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) az 1.SPS nevű szlovák propán-butángáz (pb) forgalmazó cég határon átnyúló szolgáltatás bejelentésének elfogadásáról szóló határozatát, mert a cégnek nem volt szabályszerű szlovák engedélye a pb-gáztöltési tevékenységre - tájékoztatta az MBFH Gázipari és Építésügyi osztályának vezetője, Salzinger György az MTI-t.
Az osztályvezető hozzáfűzte: az 1.SPS határon átnyúló tevékenység bejelentését a hivatal korábban jogszabály alapján tudomásul vette, de az ellenőrzés során fény derült több szabálytalanságra is.

Az MBFH hivatalból és a Magyar PB-gázipari Egyesület elnökének kezdeményezésére országos célvizsgálatot is kezdett, amelynek során mind a nyolc magyarországi pb-gáztöltő- és forgalmazó cégnél is ellenőrzik, hogy tevékenységük megfelel-e a jogszabályi előírásoknak.

Az ellenőrzés még folyik, így annak eredményéről az osztályvezető még nem tudott beszámolni.

A bányatörvény alapján a bányafelügyelet a pb-töltőtelepek műszaki-biztonsági, munkavédelmi, építésihatósági, építésfelügyeleti és munkaügyi felügyeletét látja el, míg egy gazdasági miniszteri rendeletnek megfelelően a forgalmazók tevékenységét engedélyezi és felügyeli. Ellenőrzésüket minden évben elvégzi a bányafelügyelet - magyarázta Salzinger György.

Esztó Péter, a Magyar PB-gázipari Egyesület elnöke az egyesült közleményében hangsúlyozta, hogy a korábbi bizonytalankodás után a hazai hivatalok már határozottan lépnek fel az illegális forgalmazókkal és a "fekete" töltéssel szemben. "Egy ideig úgy tűnt, az olajszőkítések után a PB-gázpiac lesz a régió illegális haszonszerzőinek új terepe, mivel a hazai hatóságok egymásra várva nem léptek fel kellő eréllyel a bűnözőkkel szemben" - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létrejött az ország legnagyobb taxis cége

Budapest - Két meghatározó budapesti taxis társaság, a Rádiótaxi és a Tele 5 fúziója révén… Tovább olvasom