Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Visszavonták jelöltjeiket

A Polgárok és Polgármesterek Pártja visszavonta összes országgyűlési képviselőjelöltjét az áprilisi választások előtt néhány héttel. Indoklásuk szerint a nagy pártok „letarolták a kopogtatócédulákat”, hogy a kisebbek ne juthassanak hozzá.
Juhász József, a Polgárok és Polgármesterek Pártjának megyei listavezetője elmondta: nemzeti ünnepünkön, szabadságharcos hőseinkre gondolva és a mai politikai helyzetet szemlélve hozta meg döntését a pártjuk, miszerint visszavonta valamennyi képviselőjelöltjét a 2006-os országgyűlési választásokról.
„ Szükség volt a nép szavaza-

taira az európai uniós csatlakozáshoz, viszont az uniós jelentésekről semmit sem hallani: persze nem nagy dicsőség utolsónak lenni. Mindkét nagy párt vezetői a közelmúltban beismerték, hogy sokmilliós listákat állítottak össze a választópolgárokról, visszaélve a kopogtatócédulákról beszerezhető adatokkal, feldolgozva (név és cím szerint), hogy kik, mely pártra adták cédulájukat. A szelvények 90 százalékát úgy gyűjtötték be, hogy a pártok és a jelölt nevét nem tüntették fel rajta. Mint a sáskák, letaroltak mindent, hogy más, úgynevezett »kis pártok« ne juthassanak a jelöléshez szükséges ajánláshoz. Különös módon, fenyegető emberek jelentek meg pártunk képviselőjelöltjeinél – polgármestereknél –, akik váratlanul kórházba, vagy nyugdíjba vonultak, vagy azonnali hatállyal visszaléptek a jelöléstől” – áll a párt közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom