Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Viszockij-emlékkötet az Orosz Kulturális Központban

Az orosz költő, színész, dalszerző, Vlagyimir Viszockij születésének 65. évfordulója alkalmából Magyarországon kiadott emlékkönyv bemutatóját kedden tartják Budapesten, az Orosz Kulturális Központban.
A zenés irodalmi esten Keskeny Ernő volt oroszországi nagykövet, valamint Viczai Péter Viszockij-kutató mutatja be a kötetet.

Nanovfszky György, szintén egykori moszkvai nagykövet a kiadvány előszavában a következőket írta: "A moszkvai Taganka Színház egykori sztárja, Marina Vlady férje, a legendás gitáros Hamlet, ma már nemzeti szimbólum, egy korszak, egy nemzedék és egy életérzés képviselője, hordozója."

Az emlékkönyv szerzőinek sorában vannak bölcsész doktorok, nyelvtanárok, közgazdász politológusok és újságírók is.

Az értekezések között olvasható például a Viszockijtól Hobóig és tovább, valamint a Vallásos témák Viszockij költészetében című.

Az Egyetemi és főiskolai hallgatók Viszockij költészetéről című szemelvény összeállítói három diplomamunkát tekintenek át az 1938-ban született és 1980-ban elhunyt művész életével, tevékenységével foglalkozó számos szakdolgozat közül.

A győri Holdudvar Társulás kiadásában napvilágot látott emlékkönyv borítóját Viszockij-kézjegy másolata díszíti.

A kapcsolódó zenés irodalmi esten természetesen Viszockij-szerzeményeket, verseket és dalokat hallhat a közönség. A verseket Marosi Gyula magyar nyelven, a dalokat Hegedűs Iván oroszul szólaltatja meg.

Az évforduló alkalmából kiállítás is nyílik a VI. kerületi Andrássy út 120. szám alatt lévő Orosz Kulturális Központban.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiaismeretek a Mórában

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskola a 2003–2004-es tanévben is tervezi a 2 éves, négy… Tovább olvasom