Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Vita a ferihegyi sztrájk alatt bekövetkezett baleset okáról

A GH-nál az MTI-nek elmondták, hogy minden, a sztrájk alatt dolgozó munkavállaló rendelkezett a szükséges szakképesítésekkel.
A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint a szakképesítés hiánya, pontosabban az, hogy a sztrájk idején nem megfelelő szakképesítésű dolgozókat alkalmaztak okozta a ferihegyi repülőtéren vasárnap történt balesetet, a Malév Ground Handling (GH) szerint viszont balesetet szenvedett dolgozó rendelkezett a munkájához szükséges szakképesítéssel.

A GH-nál az MTI-nek elmondták, hogy minden, a sztrájk alatt dolgozó munkavállaló rendelkezett a szükséges szakképesítésekkel.

A szakszervezet keddi közleménye alapján a baleset a jármű osztály szerelőműhelyében történt, ahonnan a szerelőket a sztrájk miatt a gépkiszolgáláshoz vezényelték át, míg helyettük egy, a pihenőnapjáról berendelt munkatárs dolgozott.

Limburger Lóránt, a Malév Ground Handling vezérigazgatója viszont arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetet szenvedett munkatárs a terület csoportvezetője volt, tehát rendelkezett a munkához szükséges szakképesítéssel. A jármű osztály dolgozói a helyszínen tartózkodtak, amikor a csoportvezető arccsontja eltört, és segítettek a balesetet szenvedett főnökükön. így a LESZ állításainak semmilyen alapjuk nincs - vonta le a következtetést a vezérigazgató.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2009. december 16. 08:34
    „Elszokott a főnök a melótól, és képen törölte saját magát egy csavarról lecsúszott villáskulccsal?”
  • 1. leeannlarue 2009. december 15. 23:44
    „azt már tudom, hogy rendelkezett megfelelő képesítéssel, meg hogy valszeg szabadnapos volt. leírták kb. 26szor egy fél oldalas cikkben (A/4-ben sokkal kevesebb lenne!) de ezen kívül, pontosabban mi történt, miféle baleset volt? ez már megint milyen összeszedetlen hír?!?!?!?!?!?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy pénzszállító autót Budapesten

Kiraboltak egy pénzszállító autót kedden este Budapesten a XVIII. kerületi Kisfaludy utcában -… Tovább olvasom