Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Vita a gönyqi kikötőtenderről

Folytatás az 1. oldalról.

A hétmilliárdos beruházásban szerepel továbbá a kikötő 25 hektáros logisztikai parkja belső infra-

struktúrájának kiépítése, ami magában foglalja a kikötői főbejárat, a parkoló, a porta és mérlegelő, az úthálózat, az iparvágány-hálózat és a közmqvek kialakítását.
A vízügyi igazgatóság február 16-án egyszer már kihozta győztesnek a Viadom–Betonút–Közgép konzorciumot, a Strabag–Szentes konzorcium azonban e döntés ellen a KDB-hez fordult jogorvoslatért, kérve a döntés megsemmisítését és új eljárás kiírását.
A pályázaton ugyanis a Strabag vezette konzorcium tette a legalacsonyabb, 4,599 milliárd forintos ajánlatot, majd a Gránit irányította társulás következett 5,457 milliárddal. A Swietelsky vezette konzorcium 5,482 milliárd forintért, a Vegyépszer irányította társulás 5,611 milliárdért vállalná a munkát, míg a nyertes Viadom irányította konzorcium a legmagasabb, 5,695 milliárd forintos ajánlatot tette.
A döntőbizottság csütörtökön hozott döntésében megsemmisítette a tender eredményét (immáron másodszor); Janák Emil, az Édukövízig igazgatója tegnap nyilatkozott erről.
– A legfontosabb azt tisztázni, hogy nem mi hibáztunk – éppen ezért nem is büntettek meg minket –; s a döntőbizottság sem a Strabagnak adott igazat. A helyzet a következő: a magyar közbeszerzési törvény nem minden ponton egyezik az uniós jogi előírásokkal, amit még mindenki most tanul. Így állhatott elő az a helyzet, hogy bár a magyar előírásoknak megfeleltünk, a döntőbizottság – a korábbi álláspontját felülbírálva – úgy látta, hogy az uniósokénak nem, tehát új eljárás lebonyolítására kötelezett minket. Ez persze nem öröm, de gyorsított eljárással akár már május-júniusra ki tudjuk írni az új közbeszerzési pályázatot, s ha a győztes valóban garantálni tudja a tíz-tizenkét hónapos kivitelezést, akkor tartani tudjuk az előirányzott tervet.
A tenderkiírás szerint a beruházást legkésőbb 2008. július 30-ig el kell készíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fontos mérkőzések a hétvégén

Kiesési rangadónak is titulálható összecsapást rendeznek Sopronban. Az ETO Pakson legalább egy… Tovább olvasom