Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Vita a költségvetésről

A jövő évi költségvetésben a kényszertakarékosság ellenére is több pénz jut a nyugdíjakra, a gyermektámogatásra, a felsőoktatásra és a fejlesztésekre – hangsúlyozta Lendvai Ildikó a költségvetés általános vitájában. A szocialista párt vezérszónoka szerint a bérek és a nyugdíjak reálértékének négyszázalékos jövő évi csökkenése azt jelenti, hogy a családok úgy fognak élni, mint 2005-ben. „Tévedtünk, amikor azt mondtuk, nem fog fájni” – fűzte hozzá.

Orbán: nem legitim

Orbán Viktor szerint a 2007-es költségvetés nem legitim, nem ad választ az ország jövője szempontjából legfontosabb kérdésekre és nem veti alá magát a szükséges demokratikus ellenőrzéseknek sem. A 2007-es költségvetés „a hazugság ára” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a kormány most Magyarország vétlen polgáraival akarja megfizettetni azt, amit két évig a felelőtlen hazugságokra költött.

MDF: nincs mondanivalója

Az MDF szerint a 2007-es költségvetés az elmúlt négy év dilettáns szociálliberális kormányzásának következménye. Herényi Károly, a párt vezérszónoka azt mondta: a javaslat rossz megoldást nyújt az ország problémáira. A politikus úgy vélte, a 2007-es költségvetési javaslatnak nincs társadalmi és gazdasági mondanivalója, csupán az egyensúly megteremtésére fókuszál.

Kuncze: áttérés józanságra

Az SZDSZ a józan politikára történő áttérés eszközének tekinti a jövő évi költségvetést – mondta Kuncze Gábor. A kisebbik kormánypárt elnöke kiemelte: a költségvetés szembenéz a valódi helyzettel, csak azt engedi újraosztani, ami az ország jövedelmeiből és a még finanszírozható adóságok alapján az állampolgárok többségének radikális életszínvonal-romlása nélkül is vállalható. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom