Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Vitathatatlan (Undisputed)

Wesley Snipes rátermettségével ismét elképeszti a nézőt. Hiteles alakításával méltó partnere a félelmetes erejű Ving Rhames-nek. A film harcjelenetei villámgyorsak és erősek, hatalmas pofonok csattannak, de az ütések inkább horgok, semmint egyenesek.
rendező:
Walter Hill
forgatókönyvíró: Walter Hill, David Giler
operatőr: Lloyd Ahern
jelmeztervező: Barbara Inglehart
zene: Stanley Clarke
producer: David Giler, Walter Hill, Brad Krevoy
látványtervező: Maria Rebman Caso
látvány: Maria Rebman Caso
vágó: Freeman A. Davies, Phil Norden

szereplő(k):
Wesley Snipes (Monroe Hutchen)
Peter Falk (Emmanuel 'Mendy' Ripstein)
Ving Rhames (James Chambers )
Fisher Stevens (James Kroycek)
Jon Seda (Jesus 'Chuy' Campos)
Wes Studi (Mingo Pace)

A film sztorija

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, George "Iceman" Chambers-t (VING RHAMES) nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. "Iceman" tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését, féltékenységből elkövetett bűntettéért Monroe Hutchen (WESLEY SNIPES), aki 10 éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel "Mendy" Ripstein (PETER FALK) is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz is.

A két "bajnok" között a börtönben óriási feszültség vibrál. "Mendy" felismeri az ellentétek adta "üzleti lehetőséget" s így megszervez egy mérkőzést, egy utolsó nagy küzdelmet ennek a rácsok mögött rejtőző világnak a biztonságos körülményei között. A két bokszolónak londoni szabályok szerint kell mérkőznie, ami könnyebb bokszkesztyűk használatát jelenti és azt, hogy a küzdelem a másik végső legyőzéséig tart. Maga a ring, biztonsági okokból, egy szögesdróttal koronázott óriási vasketrecben foglal helyet. A ring négy oldalán a lelátók zsúfolásig megtelnek a rabokkal, akik jól tudják, hogy ők lesznek az egyedüli tanúi ennek - az ökölvívás történetében különleges - eseménynek. Vitathatatlan: ez a két harcos, ezek a viadalra kész ökölvívók életük legkeményebb küzdelmét kezdik meg: életre-halálra! www.port.hu

Kritikák

Matusz Endre, Port.hu

"A fő mozgatórugót - a sittes művekre jellemző módon - a Bent és a Kint ellentéte feszíti, sajátos nézőpontból ábrázolva ezt az átlagpolgárok számára furcsa egzotikummal bíró közeget. Az Egyesült Államok bűnözési statisztikáinak ismeretében az sem meglepő, hogy két afroamerikai kerül szembe, hiszen a fegyencek többsége közülük kerül ki - ha ugyan kikerül. Adott tehát két, az angol nyelvtani szabályokat ügyesen kerülgető bokszbika: a nemi erőszak vádjával frissen bekasztlizott Iceman (Ving Rhames) és a benti szorító 10 éve koronáz(hat)atlan királya, Monroe Hutchen (Wesley Snipes). Előbbi "ütök aztán gondolkozok" karaktere egyébként gyanúsan emlékeztet a szebb napokat is látott, vaddisznó Mike Tysonra, aki két világbajnoki címmeccs között szintén sokat edzett magánzárkában."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okmányirodai ügyintézések a világhálón

Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai… Tovább olvasom