Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Vitáztak a pártvezetők

A kampány hátralévő napjaiban tervezett üzenetek a választóknak, a robbantásos fenyegetés és az árvíz témája, valamint az egészségüggyel kapcsolatos elképzelések kerültek szóba többek között a négy parlamenti párt vezetőinek kedd esti televíziós vitaműsorában.
A négy parlamenti párt egyaránt optimista öt nappal a parlamenti választások első fordulója előtt.

Az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és az MDF egyaránt optimista öt nappal a parlamenti választások első fordulója előtt – derült ki a Hiller István szocialista pártelnök, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke és Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője közötti vitában, a Magyar Televízió Kedd 21 című műsorában.

Hiller István azt emelte ki, hogy Magyarországnak nyugalomra és biztonságra van szüksége; ezt az MSZP és a szocialisták kormánya tudja nyújtani. Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, hogy a Fidesz a munkában hisz, és a jelenlegi kormány képviselte út "folytathatatlan, nem lehet vagyonfelélésből, privatizációból, újabb hitelek felvételéből a víz felett maradni".

Kuncze Gábor azt hangsúlyozta, hogy az SZDSZ-en múlik a 2006-os választás és a kormányalakítás, valamint az, megy-e Magyarország modernebb irányban. Herényi Károly azt mondta, az MDF a hátralévő napokban is azt fogja hirdetni, hogy a középosztály többet érdemel, és szeretnék rendbe hozni a költségvetést, az államháztartást.

"Úgy tűnik, az MDF számára egyelőre az MSZP-vel és a Fidesszel is kizárt a koalíció" – jelentette ki Herényi Károly. Kitért arra, hogy szerintük a Fidesz olykor összekapcsolódik a szélsőjobboldallal, emellett a Fidesz és az MSZP megnyilatkozásai nagyon hasonlóak. Pokorni Zoltán megjegyezte, hogy tetszett neki az MSZP szombati nagygyűlése, "imponáló volt, láthatóan az MSZP-nek is nagy megkönnyebbülést okozott".

A Fidesz alelnöke szerint az árvíz elleni védekezés megmutatta, hogy van nemzeti egység, ha baj van. Hozzátette: pártja minden segítséget megad a kormánynak az árvíz elleni gyors és hatékony fellépéshez. A fideszes vezető az eddigi kampány egyik legszomorúbb elemének nevezte a robbantásos fenyegetést, hogy "Magyarországon innen-onnan előbányászott adatokkal próbálnak megfélemlíteni embereket".

MTI/Hírszerző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom