Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Vízelvezetési gondok Győrújbaráton

Van szép postánk, művelődési házunk, miért van az, hogy a hozzájuk vezető úthoz gumicsizmát kell húznia az ügyeit intézni kívánó győrújbarátinak? A postához több éve nem vezet járda az úttól...

Komjáti János, Győrújbarát jegyzője: – Győrújbarát Község Önkormányzata 1997-ben döntött arról, hogy ezen a szétszórt településen a lakosság szükségleteit kielégítő épület-infrastruktúra egy központi helyre kerüljön. Ehhez ingatlant vásárolt. Az elmúlt években ide, a Kontra-sarokra került az iskolán, a sportcsarnokon, a kultúrházon, az óvodán kívül a postaépület, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet és itt nyert elhelyezést a művelődési otthon és a faluház is. Utóbbi építésénél az ingatlan előtt lévő közterületen nagy parkolót alakítottunk ki. Ezen parkolóból fogunk egy gyalogátkelőhelyet kiépíteni, hiszen a Liszt Ferenc utcában csak egy oldalon található járda.
Jelenleg valamennyi leírt épület a telekhatáron belül járdakapcsolattal, a telekhatáron lévő vízelvezető árkon híddal és átjáróval rendelkezik. Pillanatnyilag egy kisebb szakaszon még valóban murva van az aszfaltos-járólapos parkoló és a még a területen meglévő kiskereskedelmi egységek között, amely biztosítja a sármentes csatlakozást. Az utóbbi napok esős időjárása a vízelvezetési gondokat ismét előtérbe helyezte Győrújbaráton is. Ezen a szakaszon mindkét oldalon a víznek az elvezetőárokba vezetésével megpróbáljuk sármentessé tenni a területet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb: Kedvező hatás?

Labdarúgás

A németországi kereskedelmi és iparkamara felmérése szerint mintegy… Tovább olvasom