Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vízelvezetési gondot okozott az esőzés

A győri útkezelő szervezet tájékoztatása szerint a hétfő estétől kedd estig tartó esőzés vízelvezetési nehézségeket okozott a város több utcájában, miután megteltek a csapadékvíz-szikkasztó árkok. Több lakóingatlan területére folyt be a víz, útszakaszok kerültek víz alá.
Az esőzés ideje alatt folyamatosan szállíttatták el az útkezelők a felgyülemlett vizet Kisbácsa, Győrszentiván, Ménfőcsanak és Szabadhegy rossz vízelvezetésű utcáiból, valamint számos aluljáróból, így a több mint ezer köbméternyi csapadékvíz szivattyúzása, elszállítása mintegy 1,5–2 millió forintot emésztett fel. A legtöbbet a Venyige, Páva, Szabadság, Sövény, Kultúrház, Kalapács, Veres Péter, Régi posta, Váci Mihály, Déryné, Törökverő, Kenderes utcákban kellett dolgozni, csak a Veres Péter utcából mintegy 300 köbméternyi – 30 tartályos teherautónyi – csapadékvizet kellett szivattyúzni, hogy ne öntse el a víz a térséget.
A csapadékos, nyirkos, párás időjárás egyelőre hátráltatja az útépítési, útfenntartási munkálatokat, amelyről a Kisalföld korábban részletesen beszámolt. Napok óta nem lehet kátyúzni, a felújított útszakaszokon – Ipar, Jereváni utca, Dunakapu tér, Móricz Zsigmond rakpart, József Attila utca – másfél hete nem tudták a kivitelezők újrafesteni az útburkolati jeleket a nedves útburkolat miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyidős a városrésszel

Révfalu legidősebb lakója születésének éve ugyanaz, amikor Révfalu Győrhöz került. Kerekes Terézia… Tovább olvasom