Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Vizitdíj-visszatérítés

A vizitdíjrendelet szerint egy évben csak az első húsz háziorvosi vizsgálatért és az első húsz szakorvosi ellátásért kell a 300 forintos tarifát megfizetni. Az ezen felüli, diagnosztikai célú látogatások díjat az önkormányzat visszatéríti a betegeknek.
Novkov Veszelinka, a szegedi polgármesteri hivatal szociális, családvédelmi és egészségügyi irodájának vezetője elmondta: a visszafizetéshez az ügyfélnek össze kell gyűjtenie a legalább huszonegy háziorvosi és/vagy huszonegy szakorvosi vizitdíjnyugtát, illetve -számlát, amit a Huszár utcai ügyfélszolgálaton kell bemutatni. A húsz nyugtát vagy számlát rögzítik a rendszerben – így azokat későbbi kifizetésekkor nem kell magukkal hozni –, az afölöttieket az iroda beszedi. Az ügyfél ezután kitölt egy kérelem formanyomtatványt, az iroda pedig egy egyszerűsített határozat után kifizeti a pénzt. Az összeg a pénztárukban felvehető, folyószámlára utalják vagy postán elküldik. Havonta kétszer lesz kifizetési nap.

Az irodavezető szerint nem tudni, hogy az emberek inkább megvárnak több, húsz fölötti nyugtát, vagy az elsőnél mennek az irodába, de a szegedi betegforgalmi adatokból úgy tűnik, legkésőbb két hónapon belül megjelennek az első ügyfelek.

Az ügyfelek legkésőbb a következő év 60. napjáig igényelhetik vissza az előző évben befizetett vizitdíjat az önkormányzattól – amit a kincstár megtérít a számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom