Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Vizoviczki megint házi őrizetben

Január 30-ig ismét házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Ítélőtábla a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezet létrehozásával és működtetésével gyanúsított Vizoviczki Lászlót - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság pénteki számában.
A Magyar Nemzetnek Simon Richárd, a Központ Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a hatóság fellebbezésének helyt adva a bíróság szerdai végzésében a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyével indokolta a három hete lakhelyelhagyási tilalomra enyhített kényszerintézkedés súlyosbítását. A Népszabadságban az áll: az ügyben másodfokon eljáró bíró indokolatlannak és túlságosan enyhének tartotta a korábbi kényszerintézkedést.

Elrendelték Vizoviczki Lászlóval a gyanú szerint bűnszervezetet alkotó négy egykori főrendőr házi őrizetét is, akivel szemben a Fővárosi Törvényszék december elején szintén lakhelyelhagyási tilalmat állapított meg. A Magyar Nemzet szerint erről a bíróság Vizoviczki ügyével egy időben döntött, a Népszabadság pedig azt írta: egy másik bírói fórum határozott erről, egy nappal korábban.

A Magyar Nemzet felidézte: az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozó a főügyészség szerint bűnszervezetben követett el hivatali vesztegetést, valamint költségvetési csalást, amikor adóelkerülés céljából egyes gyanúsított-társai közreműködésével eltitkolta mulatóinak bevételeit, és csaknem tízmilliárd forint után nem fizetett adót. A négy egykori főrendőr - a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda volt magas beosztású négy főtisztje - a gyanú szerint rendszeres "fizetést" kapott Vizoviczki Lászlótól azért, hogy szórakozóhelyei illegális rendőri védelem alatt működjenek.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten azt közölte a Népszabadsággal, hogy a múlt tavasszal indított nyomozás 53 gyanúsítottja között van egy debreceni önkormányzati alkalmazott, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyik munkatársa, egy tűzoltó és egy pénzügyőr is. A gyanúsítás szerint ők is információkkal segítették Vizoviczki bűnszervezetének működését: előre jelezték, ha az általuk "képviselt" hatóság ellenőrzésre készül a vállalkozó több mint negyven érdekeltségének valamelyikében, vagy akár csak azok közelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy tanterem a tótkomlósi iskolában

Tanítási idő előtt gyulladt ki az iskola egyik tanterme, ami teljes terjedelmében égett. Sérült nincs. Tovább olvasom