Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vizsgálja a médiahatóság a TV2 Édesnégyes című valóságshowját

Vizsgálatot indított a TV2-vel szemben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a csatorna Édesnégyes című, hétköznap 19 órai kezdettel futó műsorával kapcsolatban - olvasható abban a közleményben, amelyet az NMHH juttatott el szerdán az MTI-nek.
Az elmúlt hetekben számos nézői panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a TV2 hétköznap vetített Édesnégyes című műsorának epizódjaira vonatkozóan - mutat rá a dokumentum, kiemelve, hogy a bejelentések "elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra." Panasz érkezett arra is, hogy a kereskedelmi csatorna a műsort tizenkét éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlottnak sorolta be. A műsort továbbá olyan idősávban - 19 órától - sugározza a TV2, amikor még rengeteg gyerek ül a képernyő előtt - emeli ki a hatóság közleménye.

A panaszok alapján a műsorfigyelő és -elemző szolgálat vizsgálati jelentést készít, amelyet a jogi igazgatóság értékel és javaslatot tesz a lehetséges szankciókra. A közleményben azt írják: a hasonló jellegű eseteket figyelembe véve ez pénzbírság vagy elsötétítés lehet; a konkrét szankcióról az októberben felálló Médiatanács fog dönteni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a közleményben kijelenti: a korhatár-besorolási szempontok meghatározásánál különös védelmet kívánnak biztosítani a kiskorúak számára. Ezért Szalai Annamária, a hatóság elnöke a jogszabályokat tiszteletben tartó, gyors és korrekt vizsgálatot ígért az ügyben. Amennyiben a jogsértés bebizonyosodik, úgy a törvény adta keretek között lehetséges legszigorúbb szankció kiszabását kezdeményezi - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 15. Spreading 2010. október 02. 12:26
  „A problémát én inkább az időpontban, és az úgynevezett kultúremberek magatartásában látom, mert ötletként még jó is lehetne.
  Akinek nem tetszik, valóban megteheti, hogy elkapcsol, de én látom, hogy van igény erre a műsorra is. Hogy elenyésző? Mit számít?
  Én csak azt szűröm le minden esetben, hogy mennyivel különb emberek nem jutnak szereplési lehetőséghez...
  A pénzt meg ezek a Hősök teszik zsebre...
  www.spreading.hu- mert a reklám nekem is kell...”
 • 14. deszki 2010. szeptember 23. 14:12
  „A FILMMÚZEUM csatornát vissza a Családi csomagba !!!!”
 • 13. windsor 2010. szeptember 23. 12:40
  „fonaszi: Nnna arra még várhatunk egy darabig, pedig azt én is megnézném...Garantáltan az egekbe vinné a nézettséget :)”
 • 12. zoltanszabo 2010. szeptember 23. 11:01
  „Csak az előzetesből láttam pár percet.Ha igény van ilyen sz...r műsorra miért nem éjszaka adják?Mi pl. aTV híradó és vetélkedő műsor után kikapcs. tv-t. Olvasunk,kártyázunk v.zenét halgatunk.Nincs egy jó film,értelmes qvíz műsor amiből tanulni,okosodni lehet.Még jó hogy va kikapcsoló gomb.”
 • 11. fonaszi 2010. szeptember 23. 10:56
  „Hm,ha már a valóságshow-nál tartunk egyet szívesen megnéznék. Azt amikor a politikusok gazdálkodnak minimálbérből :D :D”
 • 10. windsor 2010. szeptember 23. 10:38
  „Egyszer megálltam rajta kapcsolgatás közben...kb 2 perc elég volt belőle, hogy sose kapcsoljak oda olyan időpontban :)
  Kb a House ér valamit a TV2-n, aztán ki is fújt... Az ismétlések meg már tényleg csak a leépülés jelei...”
 • 9. Cinea 2010. szeptember 23. 08:59
  „Undoritó, gusztustalan a műsor, nem is nézem. De hát mig sz@r van, veréb is van rá...”
 • 8. zagar 2010. szeptember 23. 08:48
  „az a durva, hogy télleg erre van igény.. az az egy jó a tv2-ben, hogy ők közvetítik a bajnokok ligája keddi fordulóját... azon kívűl tőlem lehetne sötét egész héten.. (na jó azért van egy két jó műsor is csak ritka)”
 • 7. andrisne 2010. szeptember 23. 05:37
  „ÉN EGYETLEN RÉSZÉT LÁTTAM.....TÉNYLEG BORZALMAS!!!MEGÉRDEMLIK A BÜNTETÉST!!”
 • 6. fonaszi 2010. szeptember 22. 20:45
  „Egyenesen hányinger ez a műsor! És sajnos tényleg így van,azért van ilyen,mert már csak erre van igény.”
 • 5. igazságkereső 2010. szeptember 22. 20:11
  „Nem baj, hiszen ez kell a közönség nagyobbik felének, legalább is ezzel magyarázták a" kultúrcigány" Győzikének a szerepeltetését is az RTL-Klub csatornán,semmiben sem különbözik a kereskedelmi csatornák programsugárzása! Magyarországon erre van igény, sajnos ez meg is látszik társadalmunkon, ideje lenne annak, hogy a z"ocsút elválasszák a búzától",de úgy látszik,hogy ez elég nehezen megy nálunk Magyarországon!”
 • 4. sóska66 2010. szeptember 22. 20:03
  „Jaj de jó!!! Aztán majd kitalálnak valami ennél is borzalmasabbat....”
 • 3. Titanilla 2010. szeptember 22. 20:02
  „Tényleg az ilyen műsorokra van igény?”
 • 2. sajtkukac 2010. szeptember 22. 19:46
  „NMHH nélkül is egy selejt, nulla az a műsor. Hol egy színházi közvetítés, egy Frei, Kepes műsor? Nem kell ezredszerre Armageddon és társai sem, ahogyan a Nicsak sorozatok sem, tv2 sem már lassan...”
 • 1. xido 2010. szeptember 22. 17:49
  „Szalai mégis mit vár?..Mindenki tudja,hogy az ilyen műsorokban nem Kepes Andris szintű vacsora diskurzus lesz a kvantumfizikáról..bőven bele van kalkulálva bármilyen büntetés a producerek részéről...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uzsorásokat vettek őrizetbe

A Kaposvári Városi Bíróság szerdán négy férfi előzetes letartóztatását rendelte el, akik alaposan… Tovább olvasom