Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Vizsgálja a rendőrség a 4-es metró szerelvényeinek beszerzését

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya vizsgálja a 4-es metró szerelvényeinek beszerzését - derül ki a 4-es metró építésének aktuális negyedéves jelentéséből, amelyet a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalt.
A jelentés szerint 2010 márciusában a BRFK-tól két megkeresés is érkezett a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz: az egyik a metrószerelvények beszerzéséről, az Eurometro Kft. Projektvezetési Tanácsadói Szolgáltatások szerződéséről, illetve a jelenleg foglalkoztatott vállalkozókról kért bővebb tájékoztatást, a másik az állomások belső beépítése tárgyú közbeszerzési eljárás teljes iratanyagát kérte be. A DBR Metró Projekt Igazgatóság a rendelkezésre álló dokumentumokat átadta az eljárás lefolytatásához - olvasható a jelentésben.

A jelentésben beszámolnak arról is, hogy további vizsgálatok is folyamatban vannak: a független mérnök és könyvvizsgáló a 4-es metró I. szakasz független ellenőrző mérnöki feladatainak ideiglenes ellátása keretében a BKV Zrt. Felügyelőbizottsága részére végzi a tevékenységét, havi jelentést, szúrópróbaszerű felmérést, és az elszámolások ellenőrzését végzi a könyvvizsgálóval együttműködve.

Az Állami Számvevőszék vizsgálata 2010 januárjában indult, a vizsgálat megkezdéséhez az ÁSZ által kért dokumentációkat a DBR Metró Projekt Igazgatóság határidőre átadta, a helyszíni vizsgálat 2010. április 7-én kezdődött.

A jelentés szerint a KEHI 2009-es vizsgálatával kapcsolatban - amelynek tárgya a központi költségvetési támogatás felhasználásának ellenőrzése - az intézkedési terv elkészült, jelenleg folyamatban van ennek jóváhagyása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a június 3-ai KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom