Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Vizsgálja meg a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását a kormány

A Jobbik arra kéri a kormányt, vizsgálja meg a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását.
Jobbik követeli, hogy a kormány vizsgálja meg: hogyan, mennyiből és miből lehetne fedezni a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását - jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a 2002 és 2010 közötti lakossági deviza-eladósodás okait vizsgáló albizottság összefoglaló jelentésének végleges változatából kikerült az a pont, amely javasolja a kormánynak, hogy vizsgálja meg a devizahitel felvételkori árfolyamon történő forintosításának lehetőségét.

Az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén Papcsák Ferenc, az albizottság fideszes elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: realistának kell lenni, csak olyan javaslatot tud az Országgyűlés elfogadni, amit a kormány végre is tud hajtani.

Z. Kárpát Dániel szerint elfogadhatatlan, hogy a bizottság elnöke megelőlegezi az Országgyűlés döntését. A Jobbik emellett követeli, hogy a kormány számolja ki a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosításának hatásait és az ehhez szükséges forrásokat.

Olvasóink írták

  • 1. mattil 2012. február 28. 13:57
    „Ha nem is a felvételkori áron, de már ezzel a mostanában virtuálisan használt (végtörlesztés, árfolyamgát stb.) 180 ft-ossal is kiegyeznék. Egyébként érdekes ez a 180 <moderálva> frankárfolyam, ugyanis ez nem más mint a Bajnai kormány árfolyama. Az a kormány ugyanis folyamatosan ezen a szinten tartotta az árfolyamot. Talán megkérdezni tőlük hogyan csinálták és visszatérni ahhoz a módszerhez.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónap alatt csaknem 1500 állattetem

Csaknem 1500 elhullott kisállatot találtak tíz hónap alatt Budapesten és a főváros környékén Tovább olvasom