Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vizsgálják a beruházásokat

Az új városvezetés vizsgálja a beruházások helyzetét, a határidőcsúszások okát. A november 30-i közgyűlésre tényfeltáró előterjesztés készül.
Sopronban alig akad olyan nagy, önkormányzati beruházás, amelynek átadási határidejét – különböző okok miatt – ne módosították volna. Erről a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót Havas András, a fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester. Az érdeklődés középpontjában elsősorban a Deák tér rekonstrukciója és a Petőfi téri mélygarázs áll. Mindkettő építésében, kivitelezésében érdekelt a FÉSZ Rt., de több más cég is, és mindkettő beruházás csúszik. A Deák térnek már október végére el kellett volna készülnie, a mélygarázs kivitelezésében pedig jelentős az elmaradás az eredeti tervekhez képest.
Kelemen Ferenc, a FÉSZ Rt. vezérigazgatója érdeklődésünkre röviden csak annyit mondott, a határidőcsúszásokért nem őket terheli a felelősség.
Havas András alpolgármestertől megtudtuk, vizsgálják az említett beruházásokat is. Az első és legfontosabb feladatuk az volt, hogy az uniós támogatottságú fejlesztések szerződésmódosításait elérjék, hogy ne vesszenek el a közösségi támogatások. A november 30-i közgyűlésre készül egy olyan előterjesztés is, amelyben feltárják, hogy ki és miért nem tartotta be a határidőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom