Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Vizsgálják a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását kérő indítványt

A Békés Megyei Bírósághoz megérkezett a megyei főügyészség keresete, amely a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását indítványozza.
A bíróság jelenleg a polgári perrendtartás alapján azt vizsgálja, megfelel-e a kereset a tárgyalás kitűzéséhez szükséges feltételeknek - tájékoztatott a megyei bíróság hétfőn.

A közlemény szerint a bíróság ennek az eljárásnak a keretében mérlegeli a hatáskörét és illetékességét, illetve valamely törvényes kellék hiánya esetén a felperes ügyészség számára hiánypótlást rendelhet el, vagy bizonyos feltételek fennállása esetén a keresetet - tárgyalás kitűzése nélkül - el is utasíthatja.

Olvasóink írták

 • 5. bánki 2011. szeptember 06. 20:57
  „Inkább az alapítványokat kellene vizsgálni !”
 • 4. qrumpli 2011. szeptember 05. 19:48
  „A parlamentet is fel kellene oszlatni -néha
  Sokszor olyanokat mondanak ami félelemkeltő!
  A rendőrök meg egyenesen rémisztőek!
  Tessék mondani melyik naprendszerbe vagyunk?”
 • 3. booo 2011. szeptember 05. 17:50
  „Az a poén hogy az egyesületet bejegyezték a cégbíróságon, ha a törvényi előírásoknak megfelel, akkor gond nincs, ha esetleg mégis a bíróság megszünteti az egyesületet, szerintem kinyilvánítja azt, hogy a bíróság nem politika mentes!
  1. KamuNéni Te is jól látod, egyszerűen mindent be akarnak fideszesíteni, csak úgy működhet az ország ahogy ök akarják, civil kezdeményezések nem lehetnek. Nem akarok nagy szavakat használni, meg nem a tisztem, de egy egypárt rendszert akarnak most megszilárdítani, akár az 50-es években. Akkor még diktatúra is volt, amire most is sokan panaszkodnak.
  De lényeg az, ha a bíróság feloszlatja a szervezetet, akkor a polgárőr egyesületek is veszélyben lesznek.”
 • 2. bánki 2011. szeptember 05. 17:31
  „A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodát (NEKI) 1993-ban a Másság Alapítvány hozta létre. A NEKI 1994 januárjában kezdte meg működését a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségek - és ezen belül elsősorban a roma közösség - jogainak védelme céljából. A NEKI volt hazánkban az első professzionális civil kisebbségi jogvédő iroda.
  A NEKI főbb tevékenységei a diszkrimináció ellenes jogsegélyszolgálatának fenntartása és stratégiai pereskedés diszkriminációs ügyekben - elsősorban a hazai roma kisebbség vonatkozásában.
  Az Iroda igazgatója, egyben a Másság Alapítvány ügyvezet? kurátora dr. Muhi Erika.

  A Másság Alapítvány másik szervezeti egysége a Módszertani és Oktatási Központ, amelyről bővebb információ a http://mamoka.hu/-n található.

  Magyarország a magyaroké!”
 • 1. KamuNeni 2011. szeptember 05. 16:28
  „Nekem ugy tunik hogy minden ilyen egyesuletet probalnak betiltani. A kormany valoszinuleg fel a kovetkezmenyektol. Nehogy az emberek ra ebredjenek hogy van mas is mint a fidesz meg az mszp es elkezdjenek feliratkozni. Nemcsak ebbe hanem akarmelyikbe ami nem ert egyet az eppeni kormany politikajaval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: nem romlanak a közoktatás pozíciói

Nem romlanak a közoktatás pozíciói a jövő évi költségvetésben - mondta Hoffmann Rózsa. Tovább olvasom