Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Vízummentesség az iraki misszióban résztvevő országoknak?

Az amerikai szenátus olyan kiegészítést fogadott el a bevándorlási reformtörvény tervezetéhez, amely vízummentességet adna az Európai Unió azon tagjainak, amelyek legalább 300 katonával támogatták az Egyesült Államokat Irakban vagy Afganisztánban.
A vízummentesség kétéves próbaidőre szólna, az illető ország állampolgárai vízum nélkül utazhatnának az Egyesült Államokba turisztikai vagy üzleti céllal, ha tartózkodásuk nem haladja meg a hatvan napot.

A kiegészítést három szenátor, Rick Santorum, Bill Frist és Barbara Mikulski terjesztette be, s megítélésük szerint jelenleg Lengyelország felel meg a felsorolt kritériumoknak. A kiegészítést még jóvá kell hagynia a képviselőháznak is, amelynek a múlt év végén elfogadott saját tervezete a szigorra helyezi a hangsúlyt, és nem tartalmaz semmiféle ilyen kitételt.

A szenátus még nem szavazott saját tervezetéről. A két háznak a szenátusi változat elfogadása után az eltéréseket egyeztetve egységes formába kell öntenie a végső törvénytervezet, amelyet, ha a képviselők és a szenátorok megszavazzák, még George Bush elnöknek is jóvá kell hagynia.

Simonyi András washingtoni magyar nagykövet csütörtökön pozitív fejleménynek nevezte a kiegészítést, amely egybeesik Magyarország törekvéseivel. Úgy vélekedett, hogy korai lenne megjósolni, mely országok kapnák meg a kiegészítésben ígért vízummentességet, ha az változtatás nélkül benne marad a törvény végleges változatában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom