Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Volt munkása ölte meg Eva Rhodes-t?

Egy az állatmenhelyen dolgozó munkás ölte meg a rendőrök gyanúja szerint Eva Rhodes-t, a bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét.
A férfit kedden, Budapesten fogták el. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a nő maradványait megtalálták a menhellyel szemközti tanyán, elásva. Ezt szerdán a rendőrség még cáfolta, csütörtökön azonban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a tanyán lévő gödörben egy 50 év körüli nő maradványait találták meg.

Eva Rhodes eltűnését még 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol az állatmenhely volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére telefonkártya feltöltést csinált és ekkor a biztonsági kamera felvételt is készített róla. Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami eredménytelen volt.

A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben került a látókörükbe egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első 10 napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A gyanú szerint a férfi 2008. szeptember 10-én este a bőnyi menhely hátsó részén összeveszett Eva Rhodes-szal, majd többször fejen ütötte a nőt. A menhely tulajdonosa meghalt, a férfi elégette a holttestet, a maradványokat pedig a szemközti udvarban ásta el - ott, ahol szerdán a Független Hírügynökség tudósítói megtalálták a gödröt és a helyszínelés nyomait. A férfi a gyilkosság után elvitte halott munkaadója laptopját és 7000 forintját.

A rendőrök egyébként a menhellyel átellenes tanyán elásva emberi csontmaradványokat találtak, a helyet az elfogott férfi mutatta meg. Az igazságügyi orvos-szakértő előzetes véleménye alapján egy 50 év feletti női test maradványai, amelyek egy évnél nem régebben kerültek a földbe. A maradványok vizsgálata még tart.

Az elfogott ózdi férfi ellen emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség kérte előzetes letartóztatását is.

Testvére szerint két gyilkosa van Eva Rhodes-nak

Majláth Judit szerint az egyik az, akit elfogott a rendőrség, a másik pedig lelki gyilkosa. Azok az emberek, szervezetek és hatóságok, amelyek 12 éves magyarországi tartózkodása alatt mindvégig üldözték testvérét - nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek.

Majláth Judit szerint a hatóságok megspórolhatták volna a testvére eltűnése óta eltelt több mint fél évet, ha már a bejelentéskor hisznek neki és a megfelelő emberekkel keresik Eva Rhodest. Ő ugyanis mindvégig azt állította, hogy bűncselekmény áldozata lett testvére. A rendőrség azonban, mivel erre utaló nyomot, csak pár nappal ezelőtt talált, addig közigazgatási eljárásban vizsgálta Eva Rhodes ügyét.

Majláth Judit a Független Hírügynökségnek elmondta, testvére 12 éve küzdött az állatokért Magyarországon és minden pénzét erre költötte, de a hatóságok, a helyiek, a különböző szervezetek "üldözték"őt. Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a menhely engedélyét bevonták, és a helyiek többször tiltakoztak egyebek mellett az onnan áradó bűz miatt.

Az asszony elmondta, testvérét valószínűleg Ausztriában, édesanyjuk mellett helyezik örök nyugalomra.

Olvasóink írták

 • 16. flexsnake 2009. április 24. 22:25
  „Engem érdekel hogy az elkövető tagja-e vagy volt-e tagja a gárdának!”
 • 15. flexsnake 2009. április 24. 22:25
  „Engem érdekel hogy az elkövető tagja-e vagy volt-e tagja a gárdának!”
 • 14. Túróvarázs 2009. április 24. 15:41
  „Mivel nem hangzott el igazi kérdés sem.
  Mindenki rasszista. A zsidók "Goj"- nak hívnak mindenkit aki nem zsidó, a cigányok "gádzsó"-nak hívják a nem cigányokat, csak mi nem nevezhetjük nevén a dolgokat, mert akkor "rasszisták" leszünk. Amíg a világ világ, mindig is lesznek megkülönböztetések, vallás szín és bármi más szerint. Nem ismerem a Gárda tagjait, de van közöttük cigány is, meg zsidó is. Lehet, hogy csak "díszpéldányok", de vannak. Mint ahogy az USA vezérkarában is voltak fekete tábornokok, hogy ne lehessen rasszistának tartani öket. Tehát, ha a hadsereg sem rasszista,( ettől a lepésétől) akkor a gárda sem az.
  Ja, a rendőrség is rasszista, mert nem léphet a testületbe büntetett előéletű, holott, a büntetés letöltésével már tovább nem büntethető ugyanazon tételért. Pedig annak az embernek egy bűnért kell élete végéig megbélyegezettként élnie, mert a rendőrség kirekeszti. Tehát nem lehet egyoldalúan megítélni a rasszizmust, mert nincs jó és rossz rasszizmus, mint ahogy te gondolod, csak rasszizmus VAN. Ahol meg nincs ott igény lenne rá.
  Ezért értelmetlen a kérdésed, mivel nem véleményekre vagy kíváncsi, csupán negatív hangulatot akarsz (akartok) kelteni a Jobbik ellen. De ezzel ellenkező hatást értek el, mert az agresszív fröcsögéssel, csak felkeltitek az emberek érdeklődését a Jobbik iránt és végre rájönnek, hogy nem csak az ismert két "nagy" párt közül lehet választani, akikkel már, úgyis mindenkinek tele van a f@sza . Ami azt jelenti, hogy nagyon rosszul végzed a dolgodat, te is meg a többi acsarkodó is. Tehát további "rossz" munkát kívánok.
  Ja, a végére pedig: SÜN!”
 • 13. flexsnake 2009. április 24. 14:11
  „Ez nem volt válasz.”
 • 12. Túróvarázs 2009. április 24. 11:23
  „SÜN!

  (hogy a buta rendőrök is megértsék, akiknek mindent 2x kell mondani...)”
 • 11. Túróvarázs 2009. április 24. 11:22
  „SÜN!”
 • 10. flexsnake 2009. április 24. 10:11
  „Cigányok nem lehetnek tagjai? Rasszista a gárda?”
 • 9. flexsnake 2009. április 24. 10:11
  „Cigányok nem lehetnek tagjai? Rasszista a gárda?”
 • 8. Túróvarázs 2009. április 24. 02:31
  „Nyugodtság flexi, nem volt Gárdista.
  Csak egy mocsok mokka volt, ez is. Gyilkosságban most ez a pillanatnyi eredmény:
  Cigányok vs Gárda
  800 : 1
  Tehát, csak nyugodtan, vagy jön a SÜN!!!”
 • 7. flexsnake 2009. április 23. 21:13
  „A délmagyaron nincs fent. Melyik a kedvenc? Biztos nem volt gárdista? Nem lehet hogy őt is kirúgták?”
 • 6. flexsnake 2009. április 23. 21:13
  „A délmagyaron nincs fent. Melyik a kedvenc? Biztos nem volt gárdista? Nem lehet hogy őt is kirúgták?”
 • 5. dodó 2009. április 23. 20:53
  „GYORSHÍR 2009-04-23. 19:50

  "Cigány gyilkolta meg Eva Rhodest (is)!!!"

  A fényképe fenn van flexi kedvenc hírportálján!”
 • 4. flexsnake 2009. április 23. 18:07
  „1. lehet őt is kizárták a gárdából.....”
 • 3. flexsnake 2009. április 23. 18:07
  „1. lehet őt is kizárták a gárdából.....”
 • 2. flexsnake 2009. április 23. 18:06
  „Na ki a hülye? Erről beszéltem.”
 • 1. dodó 2009. április 23. 17:40
  „Ózdi, büntetett, körözték, 7000 ft-ért ölt...
  Nem tán eszkimó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fecskekatasztrófa Magyarországon

Nagyon kevés példány tért vissza Afrikából. Az okokat sejtik a hozzáértők, de tenni semmit sem… Tovább olvasom