Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Volt vezetőit perli a BKV

Meghaladhatja a 100 millió forintot az az összeg, amelyet a BKV a munkaügyi bíróságon követel vissza 31, többségében vezető beosztásban foglalkoztatott, az elmúlt években közös megegyezéssel távozott egykori dolgozójától – értesült a Népszava.
A lap keddi számában Sziebert György, a társaság jogi igazgatója azt mondta: a belső vizsgálat által feltárt esetekben jogászaik szerint a "jó erkölcsbe ütköző" kifizetések történtek, mert a megállapodások jelentős többletjuttatást tettek lehetővé a BKV kárára és a munkavállalók javára.

Magyarázata szerint a cég a belső ellenőrzése által még szeptemberben feltárt, a közlekedési társaság számára "súlyosan előnytelennek" minősített szerződések, illetve megállapodások alapján történt kifizetésekről van szó. A több tucat eset közös jellemzője, hogy az elmúlt években az érintettek munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg, és ezek a megállapodások minden esetben a meglévő vagy korábbi munkaszerződésekhez képest jelentős többletkifizetést tettek lehetővé a BKV kárára, de a munkavállalók javára.

A lapban emlékeztetnek Kocsis István, BKV-vezérigazgató szeptember végén tett kijelentésére, miszerint az elmúlt hat és fél év végkielégítéseinek fele volt súlyosan előnytelen. A végkielégítéses "trükkök" kára 822 millió forint – vont mérleget, hozzátéve: 48 eset volt előnytelen a BKV-nak, mert vagy olyan pénzeket fizettek ki a távozóknak, ami nem járt volna, vagy éppen vitatható módokon feltornászták a kiutalt összeget. A legtöbb ilyen kontraktus 2007-és 2008-as, így a két közvetlen előd, Balogh Zsolt és Antal Attila nevéhez kapcsolódik. Kocsis István mindenesetre ismeretlen tettes ellen tett szeptember 30-án rendőrségi feljelentést különösen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmény gyanúja miatt.

Olvasóink írták

  • 1. comet 2009. november 03. 10:03
    „"Meghaladhatja a 100 millió forintot az az összeg, amelyet a BKV a munkaügyi bíróságon követel vissza..."
    Vicc. Egyetlen nő vett fel 100 millát. Itt milliárdokról van szó!
    Kocsis Istvánt kéne megmogyorózni, mert bár ő ide is csak úgy belecsöppent mint a Tocsik ügybe, meg Dunaferr ügybe, meg az áramszolgáltatók német kézre játszásába, meg az atómerőmű balesetbe, meg most ebbe is, a furcsa azonban hogy ezen ügyekből, miután Kocsis úr belecsöppent, nem lett semmi.
    Meg a Kocsis urat futtató Csányi Csák Máté Sándort is meg lehetni mogyorózni, hogy neki esetleg nincs e valamilyen érdeke Kocsis úr bénázásában. Csányi úr szó szerint magáénak érezte az OTP-t, hiteleztetett is magának rendesen, úgy hogy mára a fél országot felvásárolta, közben meg már azt sem lehet tudni, hogy az állami vállalatnak kik a tulajdonosai, meg egyáltalán egy állami vállalat vezetője hogyan akkora úr, hogy már szinte a munkáltatóját azaz a kormányt de talán az ellenzéket is ő irányítja, legalábbis azok biztos hogy nem irányítják...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önálló Fradi-nyomozócsoport alakult a BRFK-n

Önálló "Fradi-nyomozócsoport" alakult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) szombaton - írta… Tovább olvasom