Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vona: 2018-ra letisztul a politikai paletta

A Jobbik elnöke szerint az Európai Unió "hazudik és átverte az országot".
Az önfenntartásra törekvés, a közbiztonság megerősítése és a tiszta közélet megteremtése a legfontosabb feladat azon a 14 településen, ahol jobbikos jelölt nyerte az önkormányzati választást - mondta a Jobbik elnöke pénteken Galgahévízen, a párt kétnapos kihelyezett frakcióülése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor sikernek nevezte, hogy a Jobbik színeiben korábban nyertes polgármesterek mindegyike megőrizte pozícióját, és dacára az ellenszélnek, növelni tudta a támogatottságát. Ez azt jelzi, hogy az emberek bizalma növekedett a Jobbik iránt - mondta.

Az elmúlt napok tapasztalatához tartozik, hogy ahol most kerültek a település élére jobbikos vezetők, ott az önkormányzat munkatársainak körében egzisztenciális félelem lett úrrá, aggódnak állásuk elvesztésétől, mások pedig felszabadultan élték meg a váltást. Mindez egyben erős kritika az eddigi fideszes és szocialista gyakorlattal szemben - mondta a pártelnök. Hangsúlyozta: nincs ok az aggodalomra, nem lesz tisztogatás, mindenkit a munkája, nem pedig politikai hovatartozása alapján ítélnek meg.

A friss tapasztalatok között említette a pártelnök, hogy a Fideszből a kétharmados győzelem arroganciát váltott ki, amíg azokon a helyeken ahol alulmaradt, ott gyerekes sértettség a reakció. "Több józanság lenne elvárható a politikai riválistól" - szögezte le.

A pártelnök vélekedése szerint 2018-ra lényegében letisztul a politikai paletta, és a Fidesz, illetve a Jobbik versenyez majd az elsőségért. A jó szereplés érdekében a tervek között szerepel egy jobbikos településvezetői érdekszövetség létrehozása, ahol a tagok a kedvező gyakorlatok tapasztalatait megoszthatják egymással.

A pártelnök megfogalmazása szerint az Európai Unió "hazudik és átverte az országot". A tőke szabad áramlása a gyakorlatban ugyanis annyit jelent, hogy silány minőségű áruk tömege árasztja el a hazai fogyasztót, a kiváló hazai termékek viszont azonos feltételekkel nem juthatnak el az unió piacaira - állítja Vona Gábor. Ezen gyakorlaton elengedhetetlen a változtatás - hangsúlyozta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 17-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom