Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Vona: a Jobbik magasan a rendszer felett áll

Elsöprő többséggel választotta újra Szabó Gábor országos választmányi elnököt tisztségébe a Jobbik kongresszusa.


17:00
Elsöprő többséggel választotta újra Szabó Gábor országos választmányi elnököt tisztségébe a Jobbik nyolcadik országos kongresszusa szombaton Budapesten - jelentette be az ülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök.

Az ellenzéki párt elnöke ismertette: az 584 küldöttből 569-en szavaztak igennel Szabó Gábor újraválasztására, 7 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett.     Szabó Gábor a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Jobbik folyamatosan erősödik mind szervezettségben, mind népszerűségben. A pártnak jelenleg 13 ezer tagja és 795 szervezete van az országban, és ezek döntő többsége aktív is - tette hozzá a választmányi elnök.     A Jobbik kongresszusa szombaton késő délután Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester zárt ülésen elmondott beszámolójával zárul.

12:50
A Jobbik elnöke szerint pártja magasan a rendszer fölött áll, folyamatosan erősödik, de politikailag felnőtté, éretté kell válnia, mert hamarosan vezetnie kell az országot.

Vona Gábor a Jobbik szombati országos kongresszusán azt mondta, hogy két pártakadémiát szeretne létrehozni. Egyet a jelenlegi küldötteknek, a másikat pedig a legtehetségesebb fiataloknak, akik "az ország vezetésére születtek" - őket ösztöndíjakkal támogatnák, a legjobb oktatókkal képeznék. "Nagyon komoly titkosszolgálati erőkkel" kell megküzdenie, amikor a gárda egységét helyre akarja állítani, pedig "az országnak egyre inkább szüksége lesz" a Magyar Gárdára és a pártra is - mondta.

"Olyan helyzetet kell teremteni (...) – magyarnak, cigánynak egyaránt – hogy aki nem a munka, a törvény és az oktatás világában képzeli el a helyzetét, annak két választása legyen: vagy a börtön, vagy az ország elhagyása" - fogalmazott.

11:50
Csaknem hatszáz küldött részvételével megkezdődött a Jobbik nyolcadik országos kongresszusa a Budapesti Kongresszusi Központban.

A rendezvényen Vona Gábor pártelnök a Jobbik parlamenti munkájáról, Morvai Krisztina EP-képviselő pedig a párt európai parlamenti tevékenységéről számol be a résztvevőknek. Emellett a küldöttek várhatóan újraválasztják Szabó Gábor országgyűlési képviselőt a Jobbik országos választmánya elnökének. A kongresszus majdnem egyórás csúszással kezdődött.

Az eredetileg meghirdetett kezdési időpontban, tíz órakor a szervezők még a színpadon rendezték a nemzeti lobogókat, az árpádsávos és a Jobbik-zászlókat, végül kevéssel tizenegy óra előtt kezdődött meg a rendezvény. A kongresszus elején - Gyüre Csaba levezető elnök bejelentésével ellentétben - nem a Himnusz, hanem a Szózat szólalt meg a hangszórókból, így a küldöttek azt énekelték el.

Olvasóink írták

 • 5. somilufi 2011. november 03. 18:51
  „Miért? Talán az eltékozolt 21 évet hiányoljátok, ami sajnos most is tart!Januártól a küszöböt rágjuk! Igenis,előrehozott választásokat kell ki írni és a Jobbikra kell szavazni!Ha a mi életünk el lett ba...va,legalább a gyerekeinknek legyen jobb!Vagy talán azt akarjátok,hogy Ők is megszorításokban éljék le az életüket? Radikálisan meg kell változtatni mindent!Másképp, látjátok,hogy senkinek nem sikerül!Egyedül a Jobbik mer gyökeres változtatásokat létrehozni és szarik az EU diktálásába!Azok is menjenek a francba!Hiányzott ez nekünk? Eddig csak a szarba vitt minket! Takarodjon mindenki és irány a Jobbik! Szebb Jövőt!”
 • 4. deszkás 2011. október 30. 10:11
  „Űbermensch?”
 • 3. vidékipolgár 2011. október 29. 18:01
  „Milyen szép lesz ha majd csak rossz emlék marad ez a négy és az idáig tartó húsz év. Ha majd bizonyosak lehetünk abban, hogy az adóforintjainkat nem integrálásra, zongorákra, jóvátételekre meg luxusautókra fröcskölik szét, hanem látható és érezhető fejlesztésekre, munkahelyekre, közbiztonságra...stb. Hát adja az isten!”
 • 2. t680822g 2011. október 29. 14:29
  „Más se hiányzik, mint, hogy ezek kerüljenek hatalomra, akkor inkább a kisebbik rossz a Fidesz...”
 • 1. klj_54 2011. október 29. 13:59
  „Magas lóról lehet nagyot esni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: 9,5 millió padlószőnyegre, 2,5 zongorára

A válság dacára egy év alatt 52 millió forintot költött autókra, bútorokra, szőnyegekre a… Tovább olvasom