Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Vona: a kampányban egyedül a Jobbik erősödött

A párt nem száll be a negatív kampányt folytatók, a másik lejáratásával foglalkozó pártok közé - mondta a Jobbik elnöke.
A Medián kutatása szerint a három nagy párt közül egyedül a Jobbik tudta növelni a támogatását, a Fideszé csökkent, az MSZP-é stagnált - mondta a Jobbik elnöke csütörtökön Tatabányán, lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Vágó Sebestyén, Tata és Tatabánya körzetének képviselőjelöltje.

Vona Gábor rámutatott, hogy ez a felmérés megerősítette a Tárki múlt heti felmérését, tehát valószínűleg valós tendenciát jelez, de április 6-át tartják a valódi felmérésnek, addig minél több emberrel igyekeznek találkozni, ő is naponta több lakossági fórumon vesz részt.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje az MTI-nek elmondta, a párt nem száll be a negatív kampányt folytatók, a másik lejáratásával foglalkozó pártok közé.

"Mind a Fidesz, mind az MSZP múltján és jelenén van bőven ütnivaló, de mi nem arról akarjuk meggyőzni a választókat, hogy a másik rosszabb, mint mi, hanem arról, hogy mi vagyunk a Jobbik" - fogalmazott Vona Gábor.

A politikus kiemelte, hogy programjukat nyilvánosan meghirdették, ami egyik nagy pártról sem mondható el. Vona Gábor kijelentette: miniszterelnök-jelölti vitát is szükséges lenne tartani.

"Én nem tudok olyan európai uniós tagállamról, de olyan demokráciáról sem, ahol a választások előtt nincs miniszterelnök-jelölti vita. Ez egy sajátos hungarikum. Úgy tűnik, hogy az MSZP és a Fidesz miniszterelnök-jelöltje gyáva, elmenekül a vita elől, és program híján nincs mondanivalójuk" - fogalmazott Vona Gábor.

A politikus elmondta, biztonságos és tisztességes nyugdíjrendszert terveznek, de ennek alapját csak a munkahelyteremtés adhatja.

"Hiába mondja a Fidesz, hogy az elmúlt húsz évben nem volt ilyen jó a foglalkoztatási helyzet, ez egy statisztikai bűvészkedés, amely a közmunkaprogramok résztvevőit és a külföldön dolgozókat is foglalkoztatottnak tekinti, azonban ők semmivel nem járulnak hozzá a nyugdíjalap megteremtéséhez" - jelentette ki a Jobbik elnöke.

Vona Gábor hozzátette, a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét megadnánk a férfiaknak is, és az igazságosság jegyében sávos nyugdíjemelést végeznének, ahol a magas nyugdíjak értéke megőrződne, viszont a kisebb jövedelmű nyugdíjasok nagyobb mértékű emelést kapnának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: eredményes a kormány munkahelyvédelmi akcióprogramja

Ma 270-280 ezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben - mondta az Országgyűlés elnöke. Tovább olvasom