Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Vona: a közmunka nem teremt igazi munkahelyeket

Helyette a piaci alapon való termelés elősegítése lenne a megoldás - mondta a Jobbik elnöke.
Piacokat kell szerezni a magyar mezőgazdaság termékeinek, mert ez lehet a magyar felemelkedés és a munkahelyteremtés útja, a közmunka nem megoldás a foglalkoztatási gondok kezelésére - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Heves megyei Bélapátfalván tartott sajtótájékoztatóján csütörtök este.

Hozzátette: a hazai mezőgazdaság termékei nem versenyképesek a nyugati piacokon, a magyar áru oda nem törhet be, más országok ugyanis védik a saját termelőiket. Jó lehetőséget lát viszont az orosz és az arab piac megszerzésére, amelyek sokkal inkább fogadókészek. Ezek feltörekvő országok, gyorsan polgárosodó lakossággal.

"Fontos lenne az építőipar talpra állítása is, az mindig a magyar gazdaság húzóágazata volt" - mondta, hozzátéve, hogy Bélapátfalván ennek különös jelentősége van. A városban régen cementgyár működött, a közelben kitermelhető, jó minőségű mészkőnek köszönhetően. Az ezzel kapcsolatos környezetvédelem kérdését olyan gátnak nevezte, amelyet a magyar fejlődés elé állítottak ügyes politikai manőverekkel, hogy a multinacionális cégek termékeit kényszerítsék a lakosságra.

Vona Gábor kijelentette: a közmunka nem teremt igazi munkahelyeket, csak szociálpolitikai eszköz, persze így is igen fontos. Helyette a piaci alapon való termelés elősegítése lenne a megoldás.

Közölte: pártjának fontos feladata, hogy az emberekben reményt ébresszen, mert az ma haldoklik Magyarországon. A fiatalok közül nagyon sokan mentek külföldre, többségük nem is szándékozik visszatérni. A kormány a felsőoktatás hallgatóinak érdekeit jelentős mértékben csorbítja, a kétharmados többséggel a Fidesz nem él, hanem visszaél - tette hozzá. "Soha többé kétharmadot, még akkor sem, ha a Jobbik kerül kormányra" - mondta Vona Gábor.

Olvasóink írták

 • 5. zero 2012. december 14. 08:16
  „1 végre egy elégedett ember”
 • 4. queenmargareth1 2012. december 14. 07:41
  „Akkor is azt állítom, hogy ÉN BOLDOG VOLTAM!”
 • 3. x 2012. december 14. 00:48
  „1. A.R. 2012.12.13. 19:46 "... Ez is csak addig ilyen kedves-rendes-szociálisan érzékeny amíg véletlenül (...) hatalomra nem kerül." - Nézd meg a legújabb rajongójának egy korábbi önvallomását, és sírj keservesen!
  :-(
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szerdai_legesleg_mikor_volt_a_legjobb_kisdiaknak_lenni/2295168/
  Queenmargareth így nosztalgiázik:
  1983-1991: Székkutas a legszebb időszak volt az életemben iskolai éveket tekintve. Sajnos fotóm nincs, viszont mekkora élmény volt kisdobosnak lenni, felöltözni, szíj, kendő, egyenruha őrs alapítás, összejövetelek. Papír és fémhulladékgyűjtő versenyek! Úttörőként meg már "nagynak számítottunk". Piros kendő, bizony :) Zászlófelvonulások, rajokba rendeződések, szeptember 29.: Fegyveres Erők Napja: rengeteg kúszó-mászó verseny, tényleg, mindig voltak versenyek, testnevelésben is, vagy tornában! Énekversenyek, foci-kézilabda meccsek, edzések! Teljesen le voltunk kötve és alig vártuk, hogy másnap legyen és újra nevethessünk. Szép volt. Kedves tanáraink is voltak, egyet-kettőt kivéve, de az élet megdolgoztatta aztán őket is és mások lettek. Ráadásul én az orosz nyelvet is szerettem, főleg az orosz népdalokat...”
 • 2. queenmargareth1 2012. december 13. 20:30
  „én most már szeretném, ha hatalomra kerülne.Addig <moderálva>egetett a fidesz és mszp, hogy undorodom az egésztől.”
 • 1. A.R. 2012. december 13. 19:46
  „Jaj milyen "nagyszerű" ember. Ez is csak addig ilyen kedves-rendes-szociálisan érzékeny amíg véletlenül (ne adja Isten) hatalomra nem kerül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

76 éves nőt gázolt el a vonat Székesfehérváron

Az idős nő a piros jelzés ellenére a sínekre lépett, a vonat pedig már nem tudott megállni, és… Tovább olvasom