Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Vona: a szabadságharc nem ért véget

A Jobbik elnöke szerint az 1956-ban kezdődött szabadságharc nem ért véget, és a Jobbik fogja azt befejezni: a párt előbb vagy utóbb az egész országban meg fogja nyerni a választásokat.
Az ellenzéki pártelnök a József nádor téren, a Bankszövetség épülete előtt úgy fogalmazott: "vagy mi, vagy senki". Szerinte ugyanis a Fidesz visszafordíthatatlanul megindult a saját bukása felé, "a szocialisták osztódással szaporodnak, mint a baktérium, az LMP pedig még mindig nem döntötte el, hogy fiú-e vagy lány.

"Vona Gábor szerint "rosszabbul élünk, mint másfél éve", a Fidesz a saját szavazóit is becsapta és a mostani kormánynak sikerült még "Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon alá is mennie." Hozzátette: Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szorosan összetartoznak, függnek egymástól, egymást tartják életben. Szerinte ugyanis, ami Gyurcsány Ferencnek a balatonőszödi beszéd, az Orbán Viktornak a WikiLeaks táviratok: "mindkettőből az derül ki, hogy hazudnak".

A Jobbik elnöke a téren és a József Attila utcában összegyűlt mintegy ezer ember előtt úgy fogalmazott: 2006. október 23-án új időszámítás kezdődött, amikor "Gyurcsány rendőrei szétverték az embereket". Vona Gábor szerint ez volt Magyarország modernkori történelmének mélypontja, de egyben "ekkor vette kezdetét a nemzeti oldal menetelése". 2006 őszén kiszabadult a szabadság szelleme abból a palackból, amelybe 1990-ben zárták - tette hozzá.

Vona Gábor elmondta: amíg Orbán Viktor arról beszél, nem fogja hagyni, hogy Brüsszel diktáljon neki, addig október 23-án Budapest helyett Brüsszelben van. "Amíg 56-ban Kádár Moszkvába ment a tankokért, addig 2011-ben Orbán Viktor Brüsszelbe ment a bankokért" - fogalmazott a Jobbik elnöke. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz-kormánynak nincs sem gazdasági, sem társadalmi jövőképe, csak egy célja van: a hatalom megtartása.

Vona Gábor hangsúlyozta: az országnak ezzel szemben a valódi rendszerváltás programjára van szüksége. A Jobbik ennek keretében - kormányra kerülése esetén - többkulcsos adórendszert hozna létre, újratárgyalná az államadósságot, a multinacionális tőkét kizárná az országból, a felvételi árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket, új választási rendszert vezetne be ajánlócédulák nélkül és csak azok kapnának szavazójogot, akiknek elemi iskolai végzettségük van, eltörölné a Fidesz önkormányzati reformját, hazahívná a magyar katonákat Afganisztánból és Irakból, csendőrséget állítana fel és bevezetné a halálbüntetést az életellenes bűncselekmények esetén.

A rendezvényen Novák Előd, a Jobbik alelnöke a 2006. október 23-i rendőri túlkapások elszámoltatásának hiányáról beszélt. Szerinte a Fideszben és az MSZP-ben az a közös, hogy a Jobbikot tartják a legfőbb ellenségüknek, és "nagykoalícióban küzdenek ellene".

Sneider Tamás, a párt másik alelnöke elmondta, hogy néhány hét alatt 500 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosításáról szóló aláírásgyűjtés keretében. A politikus szerint egyszer véget ér a bankok uralma is.

Murányi Levente, szintén Jobbik-alelnök, arra kérte a hallgatóságot, emlékezzenek arra: a kommunizmust a magyarok döntötték le 1956-ban, akkor kezdődött el ugyanis a bolsevizmus bukása. "Az a pancsolás, amit az MSZP-hez hasonló szervezetek csinálnak, csak lopási tevékenység fedőakciója" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Olvasóink írták

 • 5. vidékipolgár 2011. október 24. 05:43
  „Létezik e ma olyan politikai erő hazánkban aki "meg tud valósítani" a fidesz-en kívűl?
  Köszönet a fülkeforradalmároknak! Nem savanya a szőlő, minden a legnagyobb rendben!
  Vona:"... minden Magyar ember Jobbikos csak még nem tud róla!" valahogy így hangzott.”
 • 4. jozko 2011. október 23. 21:52
  „"Furfangos nagy szavak, pompásan hangzanak, de többet mégsem ér egy színes léggömbnél..."
  /A Dolly Roll-tól idéztem a rigmust.../

  A Jobbiknak helye van a magyar politikai palettán - de idáig /a választások óta/ még nem igen teljesítették a választóik elvárásait.
  "Jót s jól-ebben áll a nagy titok" - és a soknál is több az elég!
  Túl korai még /és a jelenlegi mentalitással alap nélküli/ kormányzásról ábrándozni!
  Talán a megemlékezések hangulata elvette Vona Gábor józan ítélőképességét.
  Jócskán elvetette a sulykot!”
 • 3. vidékipolgár 2011. október 23. 21:39
  „Sajnos a főváros etnikai összetételéből adódóan is lehetett az alacsony érdeklődés.
  Messzemenő következtetéseket ne vonjunk le !”
 • 2. igazságkereső 2011. október 23. 20:54
  „Igen, a felvételi árfolyamon kell forintosítani a devizát nem is látott,de svájci frank alapú-nak elnevezett banki indexálási trükkel megvezetett banki ügyfelek hiteleit! Ezt írom már hosszabb ideje , többfelé, de az is szomorú,hogy a József nádor téren is csak mindössze ezer ember gyűlt össze! Ez is sajnos a magyar társadalom összefogás képtelenségét bizonyítja! Nagya hang mindaddig, amíg a tettekre nem kerül sor,onnantól kezdve széthúz a magyar! Csoda hát, hogy minden hitelünk elfogyott a külföld szemében is, egy szószátyár és hiteltelen nemzet lettünk mindenki szemében!”
 • 1. Lacas 2011. október 23. 20:52
  „Tökéletesen igazuk van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamos gázolt el egy férfit

Eddig tisztázatlan körülmények között került a villamos alá egy férfi vasárnap este a XIV.… Tovább olvasom