Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Vona: az orbáni politika társadalmi robbanáshoz is vezethet

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint az orbáni politika akár társadalmi robbanáshoz, éhséglázadáshoz is vezethet.
A kormánynak nem gazdaságpolitikai, hanem társadalompolitikai célja van, azokat hozza előnybe, akik a hatalomhoz kötődnek, és ez előbb-utóbb társadalmi robbanást okozhat - mondta Vona Gábor a Miskolci Egyetemen tartott fóruma előtti szerdai sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: az Orbán Viktor vezette kormány egy-két milliós új elitet kíván megteremteni, a rendszerváltás nyerteseit megpróbálja bebetonozni, minden kezdeményezése - egykulcsos adó, a devizahitelesek megsegítése - erre irányul, nekik segít.

Mint mondta, a felsőoktatás Magyarországon válsághelyzetben van, a végnapjait éli. Az a legszomorúbb - tette hozzá -, hogy a kormányzat propagandája ellenére nem felsőoktatási reform zajlik, hanem felsőoktatási reformnak álcázott megszorítás.

Megfogalmazása szerint másfél millió ember próbál nyolc és fél millió embert puskaporos hordóra ültetni, ez nem egyéb, mint hazardírozás.

Magyarországon éhséglázadás fog kitörni - vizionálta a Jobbik elnöke, hozzátéve: szociális katasztrófa várható, ha az Orbán-kormány folytatja ezt az "ámokfutását".

A jövő évi költségvetési tervezetről szólva azt mondta: a gazdagok kormánya benyújtotta a gazdagok költségvetését is, és a magyar társadalom legszélesebb rétegeit hagyja sorsára.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. október 20. 08:22
    „Nem ártana összességében és összefüggéseiben is vizsgálni a kérdést úgy a pártok,mint a társadalom részéről! A dolog két oldalú,melynek egyik oldala a 8 évig regnáló kormány hagyatéka,a több ezer milliárdos államháztartási hiány, a kiüresített gazdaságpolitika,minek következtében emberek tízezrei veszítették el állásukat, maradtak jövedelem nélkül,és az országból eltüntetett ezer milliárdok ( off-shore cégek,egyéb magánszámlák "felhizlalása"),a vesztett választások utáni, de még az MSZP-SZDSZ kormány pénzkiszórása (Heti Hetes és társai),ugye azért erre is emlékeznek még az általam egyébként tisztelt valamennyi hozzászólók ( hiszen az Ő véleményük is egy asok közül!) és még mindaz,amit egy teljesen kiürített államkassza okoz! Ugye azért azt mindenki elhiszi -nem vagyok egyik párt fogadatlan prókátora sem! - hogy másfél év alatt nem lehet rendbe hozni a Gyurcsány Ferenc vezette kormány gazdasági és pénzügyi ámokfutását,melyet 8,illetve 6 éven át folytattak! Klasszikus tényadat erre Almunia pénzügyi biztos Gyurcsány Ferenc felé tett felszólítása,hogy az Unió felé tett hamisításokat fejezze be,mert hazugság az egész jelentése."Gyurcsányt az ájulás kerülgette" c. több oldalas beszámoló a Demokrata 2011. március 11.-i számában és minden olyan szakmai ,gazdasági beszámoló ,melyet közgazdászok, Dr.Boros Imre, Makkos Albert, Róna Péter és más elismert és neves közgazdászok tesznek közzé a különböző napilapokban! Összegezve egy klasszikus példával: egy teljesen leégett házat nem lehet renoválni, azt az alapoktól kell újra építeni és nem megy egyik napról a másikra! mennyivel hatékonyabb és gyorsabb lehetne a pénzügyi talpra állás, ha az ország6-8 millió lakosa egy emberként követelné Gyurcsány Ferenctől és volt kormánya tagjaitól- (de nem Lampert Mónika stílusában: "nálunk van a kasszakulcs,majd mi döntjük el, hogy hová megy pénz! -ugye emlékeznek még erre a mondására Mónikától?- a teljes pénzügyi elszámoltatást. mert a teljes széthúzással, mely ma tapasztalható,nem fogunk előbbre jutni! Jó reggelt Magyarország, "Magyarország én így szeretlek!"”
  • 1. Jozsoci 2011. október 20. 05:11
    „Püspökladányban 33%-ot kapott a jobbik. Lesz ez még több is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások lesznek az adózás rendjében is

A parlamentnek benyújtott, egyes adótörvényeket módosító javaslat szerint változások lesznek az adózás rendjében is. Tovább olvasom