Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vona: az ország problémáinak gyökere az élősködés

Az ország problémáinak a gyökere az, hogy a magyar emberek szorgalmas többségén élősködik a politika, a nemzetközi tőke és a "cigány kisebbség jelentős része" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Debrecenben, egy lakossági fórumon.
Az ellenzéki politikus megítélése szerint leginkább a politika és a politikusok élősködnek a magyar embereken. Szerinte nem lehet találni egyetlen területet sem, amelyet a politika irányít, és amely rendben van. A Jobbik a civil társadalom "becsatornázása" kíván lenni az önkormányzatokba és a döntéshozatalba - tette hozzá.

A mintegy 150 fős hallgatóság vastapsa kísérte szavait, amikor kijelentette: a cigány kisebbség jelentős, "jelenleg törvényen kívül élő" részétől csak annyit várnak el, amennyit maguktól is: "dolgozzon, nevelje tisztességesen a gyermekeit és tartsa be a szabályokat!"

Vona Gábor a nemzetközi tőke "élősködése" kapcsán azt mondta: nem ellenzik azt, hogy a multinacionális cégek idejöjjenek, és olyan tudást hozzanak ide, amely nekünk nincsen meg, s ezzel munkahelyeket hozzanak létre. "Mi azokra haragszunk, aki idejött, és elvette azt, ami a miénk" - hangoztatta, példaként hozva a magyar cukor- és húsipart "tönkretevő" cégeket.

Mint mondta, a problémák megoldása az élősködés gyökeres, radikális felszámolása. "A mi radikalizmusunk azonban nem törés-zúzást jelent, hanem építkezést" - hangsúlyozta.

Ágoston Tibor, a párt debreceni polgármesterjelöltje a képviselőjelöltek látványos bevonulása, majd egyenkénti bemutatása után azt mondta: "kontrollszerepre készülünk, és nem hagyjuk, hogy Debrecen úgy járjon, mint Demszkyvel Budapest." Szavait követően az előadótermet zsúfolásig megtöltő szimpatizánsok vastapsa percekre félbeszakította a szónok beszédét.

A város helyzetét sokszor szenvedélyesen, személyes élményeit is felidézve értékelő polgármesterjelölt programjukból kiemelte a cívis hagyományokat követő városfejlesztés fontosságát. Véleménye szerint ugyanis ma "bizonyos városrészek jól fejlődnek, bizonyos cégek jól gazdagodnak", de közben a város cívis hagyományaitól "testidegen" beruházások is megvalósulnak. Példaként említette egyebek mellett a plázaépítéseket és a strandfürdő "kiárusítását".

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. florian70 2010. szeptember 20. 16:12
  „hogy a magyar emberek szorgalmas többségén élősködik a politika,"
  Ritka igaz mondat ,ön majd csak fog!”
 • 52. maros50 2010. szeptember 20. 12:50
  „15.
  Javasolom Neked,hogy ismét olvasd el a hozzászólásomat.A romák iskoláztatása,oktatása rendkívül nehézkes,különössen ott ahol a kis purdé putriban kakik,ahol nincs villany,asztal szék.A legalapvető elemi szükségletek nincsennek meg.Persze könnyü bünbakkot keresni és elverni a romákon a port.Természetessen mindenre van magyarázat.Javasolom Neked,hogy menj olyan roma településre,ahol áldatlan állapotok uralkodnak,a gyermekek még ruházata sincs.persze arra is van magyarázat,hogy "csak a cigányok tehetnek a sorsukért ,mondván minden rendben van virágzik a gazdaság,kánaán van Magyarországon.Minden adva van.Van munkahely még a szakképzetleneknek is,így romáknak is,csak nem élnek vele.Ha ez meg nyugtat hát legyen úgy!
  De egyet mondhatok,hogy nem a jobbik oldja meg a problémákat,mert nincs rá bízva semmi.”
 • 51. jozko 2010. szeptember 20. 12:06
  „44 kgb:
  Mellébeszélsz, mint egynémely politikusok!
  <moderálva személyeskedő>

  Elnézést a mosdatlan stílusért , de én naponta többször is kénytelen vagyok promt, azaz rögtön végrehajtandó döntéseket hozni, aminek -vagy éppen a halogatásnak-súlyos anyagi és személyi következményei vannak, és a tesze-toszaság nagyon nem az én stílusom!

  Amikor a megoldás lehetőségei adottak vagy elérhetők, nem szeretem a tiszteletköröket, a gatyázást!
  Márpedig sokan mást se csinálnak!
  A Jobbiknál elindult valami!
  Csak legyen kitartásuk végigcsinálni!”
 • 50. dblaci 2010. szeptember 20. 11:28
  „"Ha nem lenne rasszista és gyűlölködő, még több szimpatizánsa is lehetne."

  Nem baloldali vagy te, hanem inkább hagyjuk, hogy mi.
  Nincs bal és jobboldal, csak nemzeti, vagy nemzetközi, vagy nemzetellenes.
  Ezen kívül vannak értelmes emberek, és vannak idióták, akik képesek a saját érdekeik ellen szavazni, mert a tvben úgy tanítják őket, hogy az a jó.”
 • 49. dblaci 2010. szeptember 20. 11:26
  „Tökéletesen megfogalmazta a problémát. Hajrá Jobbik!”
 • 48. egyszegedi 2010. szeptember 20. 10:57
  „Én erősen baloldali beállítottságú vagyok, de néha be kell látnom, hogy van sok igazság abban, amit a jobbik hirdet. Ha nem lenne rasszista és gyűlölködő, még több szimpatizánsa is lehetne. Megdöbbentem, hogy az MSZP és a FIDESZ egymást licitálva teljes gőzzel ígérgetnek. Most már lassan minden ingyen lesz, a közlekedéstől kezdve az ingyen ebédig, minden és minden. Miből? Mindketten cukkolják egymást a 3 % hiánycél betartásával, de ez nem vicc! Itt nagyon is szükség van reformokra, megszorításokra, akárminek is nevezzük. Hát nem lesz ingyen semmi, és igen is tenni kell mindenkinek valamit a saját sorsa és az ország sorsa érdekében. És nem csak a multiknak kell adózni, hanem a magyar vállalkozóknak is, mégpedig tisztességesen, mert amíg össznépi játék az adóelkerülés, addig az ország, és mi, a lakosság sínyli meg. Amíg az állrokantak, akik vállalkozóként milliós bevételekhez jutnak, papíron beutazzák a fél országot, hogy a bevételeiket leköltségeljék, amíg a tőkés kizsákmányolók adókat csalnak el és dolgozóikat 4 órában bejelentve minimálbérért dolgoztatják, amíg a sok talpnyaló felveszi a papíron jól hangzó közhasznú tevékenységükért a milliós nagyságrendű támogatásokat, addig nem lesz itt rend és igazság.”
 • 47. jq 2010. szeptember 20. 10:27
  „A Jobbik már eljutott a probléma felvetéséig (ami dícsérendő, mert a többi párt a mellébeszélés, semmittevés, eltusolás stratégiáját választotta), most már csak szalonképes megoldási lehetőségeket kellene felmutatni”
 • 46. lamatic 2010. szeptember 20. 09:47
  „Mignon Mo-n az emberek nem utálják a cigányokat, se a zsidókat. Azt utálják hogy nem dolgoznak. És hogy a zsidó liberalizmus ezzel egyetért. Na ez az ami nem fog menni. Valakinek menni kell, és azok nem a magyarok lesznek. Ha már ennyire kedveled a zsidókat és a társait, cigányokat, akkor kezdj el kampányolni hogy szeretett országodban a cigányok nem lopjanak hanem dolgozzanak, alkossanak, teremtsenek és elfogadva más nemzet értékeit illeszkedjenek be, a zsidók pedig ne hordják el a pénz, nem raboljanak, és nem zsákmányoljanak ki. Ezek után már ritkában fogod hallani az utálunk szót...remélem, tiszta szívből hogy sikeres leszel e téren. szorítok.”
 • 45. rakkabillikiscsibi 2010. szeptember 20. 09:44
  „Például azolyan, az életükben semmit nem dolgozó politikusok élősködése, mint Vona és társai az országházban.”
 • 44. kgb696 2010. szeptember 20. 09:42
  „Jozko!

  "Nehogy már az iskolázatlan, érdemeikhez képest így is túlzottan támogatott kisebbséget sajnáljuk!"
  Nem kell sajnálni, integrálni kell, kutya kötelessége a magyar államnak és mindazon embereknek akinek van esze!
  Minden integrációra szánt összeget a múltban vagy a kormánytagok vagy valaki más lenyúlta és alig maradt, valami kis morzsa a cigányoknak, akik vezetői szintúgy lenyúlták!
  Ahhoz, hogy minden cigány ember adót fizessen, hogy tb-t, hogy különböző járulékokat, ahhoz munkára van szükség!!!! A kedves magyar politikusoknak nem ellopni kellene a pénzt az országból hanem munkát kellene létrehozni és kötelezően dolgoztatni őket!
  Azok a cigányok akiket némi ésszel áldott meg a sors már beilleszkedtek de azok akik nem szakadni ki a cigány közösségekből, azok az életbe nem fognak beilleszkedni, mert nincs elég agyuk hozzá, hogy megtegyék! Ezeknek a cigányok kb annyi eszük van a mai világhoz, mint a szellemi fogyatékosnak, mert azt hiszik még a középkorban vagyunk és mindent erővel meg lehet oldani, holott már régóta az ész a divat, de magyarázd el ezt egy olyan embernek,a ki barbár körülmények között él!
  Pontosan ezért kell őket úgy kezelni mint a szellemi fogyatékosokat!
  Ráadásul amíg egy megfelelőn értelmes és az országért tenni akaró politikus nem fog hatalomra jutni ezeknek esélyük sem lesz a változásra, hiszen a jövőben mindig, ugyanolyan buta nemezedék fog felnőni, ugyanezekkel a szokásokkal!
  Noh de vannak itt elvileg értelmes okos emberink akik politikusnak csúfolják magukat!
  Miért nem tesznek ellenük? Mindenkinek jó lenne ha a cigányok integrálódnának!
  Nekik, mert lenne agyuk, és élhetnének értelmes életet, nekünk, mert nem bűnöznének, lopnának, és még a közbe is fizetnének, a politikusoknak is jó lenne, mert nem lenne Vonyó GAbi, aki ezzel a butasággal fűzz be emberi buták százezreit! Azok az emberek, akik szellemi fogyatékosok, azokon is segítünk, hogy ne halljanak éhen, mégpedig a nagy közösből, nyugdíj formájában, na most ha van egy társadalmai réteg, rajtuk miért nem segítünk???
  Nem nem nyugdíjjal és nem nem segéllyel, pusztán MUNKÁVAL!!!
  Miért várjuk, el hogy a szellemi fogyatékosok (cigányok) maguktól érjék fel, hogyan kellene élni????
  Azért mert ez melóval és problémáékkal járna, egyszerűbb lenne kiirtani őket igaz???? Hát milyen ember az ilyen aki így gondolkodik?????”
 • 43. sevenof9 2010. szeptember 20. 06:48
  „"A Közel-Kelet legdemokratikusabb allama, Izrael!"
  egyel egy kis bacon wrapped shrimpet es utana gondolkozz el meg 1x.
  egy olyan orszag,amit a brit imperializmus hozott letre az oszd meg es uralkojd elv menten, es azota is folytonos konfliktusban van a szomszediaval,a kereszteny es muszlim vallasuak ki lettek utalva, nem hajlando az atomfegyvereit sem beismerni sem pedig a nemzetkozi ugynoksegnek megmutatni,mikozben iran pont ugyanezt a gyakorlatot folytatja es ezen rettentoen felhaborodnak a zsidok,soroljam meg?”
 • 42. szilléri 2010. szeptember 20. 06:37
  „Izrael nem állam, hanem befektetés!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az érvényben lévő 1948-as ENSZ határozat szerint két önálló államot kell létrehozni. Egy Palesztin mellé a bevándorló zsidóknak meg kell adni a lehetőséget az önálló életre.

  Izrael demokratikus ! Hát ez a hét első vicce !”
 • 41. Mignon 2010. szeptember 20. 00:38
  „Szerintem, nehany kedves Hozzaszolo, aki ide irogat,
  meg nem is erett a szexre.”
 • 40. Mignon 2010. szeptember 19. 23:59
  „A Közel-Kelet legdemokratikusabb allama, Izrael!

  A környezö arab allamoknak, meg sok tanulni valojuk van szeretett hazamtol, Izraeltöl!”
 • 39. apa15 2010. szeptember 19. 23:40
  „hát ezzel nem mondott olyan dolgot amit ne tudnánk csak valahogy mindig beletörődünk mindenbe nem vagyunk eléggé harciasak és féltjuk a munkahelyeinket ezt kihasználva használja ki a kis embert a politika”
 • 38. Mignon 2010. szeptember 19. 23:31
  „En, szemely szerint,

  szeretem a zsidokat.”
 • 37. 620829 2010. szeptember 19. 23:19
  „igazsága van-ne legyen ingyenkenyér...senkinek aki nem dolgozik.......munkanélküli-szocsegélyes gyerekgyártók és a hajléktalanok persze.......lehet dolgozni vagy éhendögleni!!!!!!”
 • 36. Sportplusz 2010. szeptember 19. 22:49
  „igen félnek a jobbiktol a Vona urtol az ilyen városrosmbolo botka félék, mert a jobbikon nem találnak " fogást " sem a fidesz sem atöbb .. élösködő párt pl- LMP éljen a Jobbik ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 35. jozko 2010. szeptember 19. 22:24
  „MIGNON

  Már meséltél!
  Arról, hogy a hetvenes évek elején /1972-ben/ Amerikában álltál bíróság előtt mint fiatal ujágíró /18 évesen.../
  Most akkor ott, vagy itt a DM-nél?
  Emlékezetem szerint Magyarország akkor nem volt "valami Amerika"

  Örülök egyébként, hogy Németországba csak a cigányzene hallatszik ki és a romnyikról nosztalgiázol!
  Most más szelek fújnak!
  Személyes tapasztalatom van a cgányok által elkövetett /és általam többször elszenvedett/ bűnesetekről!
  Írmagját is ki...rtanám a visszaeső cigány bűnözőknek, korhatár nélkül!
  Nem válogatás nélkül gyűlölöm őket-csak a bűnözőket!
  De ez a fránya statisztika...”
 • 34. Mignon 2010. szeptember 19. 22:10
  „A `70-es evek elejen a szegedi Nyomdaban dolgoztam a Korzon.

  Legjobb haverom egy cigany munkatarsam volt!
  A Delmagyart nyomtuk.

  Akkor meg 60 ezer Delmagyart, es 40 ezer Csongrad megyei Hirlapot.
  Ma, nem tudom, hogy all a peldanyszam.

  Egesz ejszaka csak viccelödtünk, es senki nem volt megsertödve.
  Ejfelkor volt a "lapzarta", akkor kaptam meg a fotokat alapba....

  De, hagyjuk, mert reggelig tudnek meselni.”
53 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a Dunán is legyen elővárosi közlekedés!

Budapest főutcájának tekinti a Dunát fővárosi programjában az LMP, a párt így a Budapest és az… Tovább olvasom