Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Vona Gábor: az elmúlt 20 év nem ért véget

A Jobbik elnöke szerint az elmúlt 20 év nem ét véget és "ami most zajlik, az a magyar rendszerváltás második elsikkasztása." Vona Gábor erről szombaton beszélt a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten.
Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben mindenki csalódott és "ebben az MSZP-nek van a legnagyobb sara, de a Fidesz is gyomorforgató játékot űzött, amikor hagyta, hogy az MSZP saját vesztébe rohanjon és ezzel az országot is veszni hagyta."

Vona Gábor szerint a Fidesz az elmúlt években azt a taktikát folytatta, hogy "minél jobban szétveri az országot Gyurcsány, annál nagyobb lesz a Fidesz választási győzelme 2010-ben." A pártelnök úgy véli: az is a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége, hogy "nem vetettek véget az elmúlt 20 évnek, hanem mentőövet dobtak neki." A Jobbik elnöke leszögezte: ha lenne valódi rendszerváltás, annak az lenne a következménye, hogy az MSZP megszűnne. Vona Gábor ugyanakkor arra figyelmeztette a közel kétezer fős hallgatóságát, hogy "nem szabad lebecsülni az MSZP-t, mert ahogy beindul a Fidesz népszerűség-vesztése, úgy fogják újra felépíteni az MSZP-t", még akár az is lehet, hogy más néven. "Ezt kell nekünk megakadályozni, mert a Jobbik célja a szocialistákat az utolsó szálig kisöpörni a közéletből" - fogalmazott Vona Gábor.

A pártelnök szerint ugyanakkor a Fidesz kormányzása sem megoldás, ugyanis a "Fidesz 1994 óta ki van éhezve arra, hogy egyedül kormányozhasson és most nem tudnak uralkodni magunkon és zabálják a kormányzást." Vona Gábor úgy foglalt össze a magyar közéletet, hogy a Fidesz a kormány, a Jobbik az ellenzék, az MSZP pedig az ellenség. A pártelnök Gyurcsány Ferencet akkora nagy színésznek nevezte, akit "sokan szeretnének már több darabban látni."

Az ellenzéki pártelnök bírálta a kormányt az új alkotmány készítése, a médiatörvény, az adórendszer, az elszámoltatás hiánya, a devizahitelesek magukra hagyása és a magyar föld eltékozlása miatt.

Vona Gábor hangsúlyozta: ha pártja kormányra kerül, akkor "helyre fogja állítani a jogfolytonosságot az alkotmányban," ki fogja "söpörni a szemetet a médiából és minden háztartásba ingyen internet-hozzáférést biztosít, hogy az emberek végre felébredjenek", valamint az első és második gyermekek vállalásának ösztönzése mellett háromkulcsos adórendszert vezet be. Az ellenzéki párt tevei szerint "az átlagos keresetűek 12, a gazdagabbak 21 az évi 12 milliónál többet keresők pedig 32 százalékos személyi jövedelemadót fizetnének."

Emellett Vona Gábor megígérte, hogy kormányra kerülésük esetén börtönbe zárják a "politikusbűnözőket", az eredeti árfolyamokon forintosítják a devizában felvett lakáshiteleket és megvédik a magyar föld- és vízvagyont.

Vona Gábor szerint Magyarország "nemzetközi-, adósság-, és demográfiai csapdában van."

A pártelnök úgy vélte: Magyarország az Európai Unió "gyarmata és szeméttelepe" és Magyarország csak az unió "cselédje" lehet. Megoldásként Vona Gábor összefogást javasolt a "sorstárs kelet-közép-európai" tagállamokkal, amely alternatívát jelenthet az Európai Unióval szemben. Vona Gábor elismerte, hogy ez csak Trianon "újragondolásával" valósulhat meg, de a Jobbik ragaszkodik "az őshonos magyar kisebbségek önrendelkezési jogához a földjeiken."

Az adóssággal kapcsolatban Vona Gábor szerint "naiv, aki azt hiszi, hogy a 20 ezer milliárdos államadósságot vissza lehet fizetni a gazdaság felpörgetésével, hiszen a gazdaságot is pont az adósságteher lassítja." A Jobbik álláspontja az, hogy az államadósság újratárgyalásával el kell érni "annak egy részének leírását."

A demográfiai csapdával kapcsolatban Vona Gábor hangsúlyozta: ennek oka a magyarság fogyása és "a cigányság elképesztő szaporodása és már csak idő kérdése, hogy mikor lesz a cigányság a többség Magyarországon, ami pedig biztosan polgárháborúhoz vezet.

A Jobbik pártelnöke leszögezte: mindent meg kell tenni a cigányság felemelése érdekében, a magyar családok népszaporulatának ösztönzése érdekében és "le kell lassítani a cigányság népszaporulatát." A hamis rokkantsági nyugdíjakat felül kell vizsgálni, segélyt csak valódi közmunkáért cserébe kell adni és azt sem pénz, hanem egy szociális bolthálózatban levásárolható jegy formájában. Továbbá be kell vezetni a szülőjáradék lehetőségét, amellyel a gyerekek a fizetésük egy részét átutalhatnák szüleiknek a nyugdíj kiegészítéseként - mondta Vona Gábor.

A pártelnök úgy fogalmazott: "emellett javasoljuk, hogy a kezelhetetlen gyerekeket vegyük ki a családi környezetből és az eddig a családoknak juttatott támogatásokból létesítendő egyházi felügyeletű bentlakásos iskolákban helyezzük el."

Zárásul a Jobbik elnöke a kormánnyal kapcsolatban elmondta: "az, aki pótcselekvésekkel és kommunikációs haccacáréval leplezi ezeket a problémákat az nem méltó az emberek bizalmára." Emellett Vona Gábor arra is ígéretet tett a Jobbik évadnyitó rendezvényének hallgatósága előtt, hogy "eljön még az a nap, amikor a Hősök terén Magyar Gárda tagokat avatunk."

Olvasóink írták

 • 20. queenmargareth 2011. február 01. 12:04
  „17, 19 Romák vagytok? Akkor vállaljátok fel és ne azt írjátok, hogy nagyon barna. Az lehet szolárium, néger, félvér, mesztic stb.”
 • 19. szilléri 2011. január 31. 10:41
  „17. maros50 2011.01.30. 12:58

  Válasz IGEN !
  Nagyon barna vagyok, két év egy hónapig szolgáltam a hazámat, és három gyerekem van !”
 • 18. queenmargareth 2011. január 30. 16:44
  „Tényleg jól eltüntették ezt a cikket. Félelem?”
 • 17. maros50 2011. január 30. 12:58
  „szilléri!
  Nagyon barna vagyok és tudatos családtervezéssel két gyermekem van,ami fontos magyar állampolgár vagyok,két évig szolgáltam hazámat, lehetek MAGYAR?”
 • 16. szilléri 2011. január 30. 11:36
  „Vona Gábornak tökéletesen igaza van kedves Power !

  http://romaelet.repeta.hu/roma_demografia
  Roma demográfia
  Nem könnyű meghatározni, hogy ki a roma. Az aki annak tartja magát vagy akit a környezete is annak tart avagy aki életminőségben eltér a társadalom többi tagjától, azaz más szokásokat követ, illetve máshogy öltözködik? Bár teljesen kézzel fogható nem alakult ki az elmúlt évtizedes kutatások során, a jelenlegi eredmény alapján azt tartanak romának, akit környezet is annak tart és biológiai jegyeit is hordozza. Ha ez már megvan, akkor már nyitni is lehet a demográfia felé, ami meghatározhatja a létszámot, életkort, szociológiai jellegzetességet. A jelenlegi adatok tehát nem foglalkozik olyan romákkal akik már asszimilálódtak, inkább egyértelműen zárt közösségek tagjainak adataival számoltak.

  Tehát, a termékenység 3,1 %-os, ami azt jelenti, hogy kétszer annyi, mint a befogadó országé. A nők és férfiak élettartama 8-10 évnyi különbséget mutat. Igaz, 1990 óta csökkent a termékenység, de még 2 %-os belső szaporulat jellemzi őket. Más országokban már a roma lakosságot sikerült magasabb iskolai végzettségre ösztönözni, ennek következménye a gyermekek születésének a csökkenése volt.

  Amennyiben marad a jelenlegi populációs növekedés, előreláthatólag a mai romák 5%-os aránya 15 %-ra fog emelkedni 2050-ig. A csecsemők aránya 1/6-ról 1/4-re fog nőni, a roma fiatalok aránya eléri a korcsoportjuk 24%-át. Munkaképes korúak 20-64 évesekig 4%-ról 16% lesz. Ha kiszámoljuk évtizedenként 100-120 ezernyi a gyarapodás.”
 • 15. Power 2011. január 30. 10:47
  „A "népszaporulat-lassító" Vona Gábor nagy összeborulást és jobbikos 2/3-ot is vizionált már. Az agresszív kismalac éppen úgy viselkedik, mint Gyurcsány. Nincsen különbség közöttük.
  Elképesztő, hogy ilyen politikai nézetekkel párt elnök lehet valaki a 21. századi Európában?”
 • 14. igaz1017 2011. január 30. 08:51
  „Igen ez egy őszinte,igaz beszéd!”
 • 13. szilléri 2011. január 30. 08:26
  „Hát igen ! Viktor is egy éve ,,tököl"!
  Mindenféle ,,gumicsontokat" add a népnek pl. új alkotmány, média törvény és társai.

  A lényeges nagy rendszerek és a ,,pront" napi dolgok változatlanok.”
 • 12. queenmargareth 2011. január 30. 08:16
  „10-es ferdzso, sajnos több érdekes, figyelemreméltó cikk kerül azonnal félre. Bezzeg Kasza Tibi még a forróban van.
  Írják meg, hogy a DM bulvárújság teljesen és megértem.”
 • 11. papsajt 2011. január 30. 08:11
  „"Most elfecsérlünk újabb 4 évet."- 1 éve én is ezt mondtam, és sajna igazam lett.”
 • 10. ferdzso 2011. január 29. 21:56
  „Nem vagyok Jobbikos. Mégis azt tarom aggályosnak, (és jogosságot adva a Dugonics téri "papírhajóknak"), hogy egy cikk, ami a kormányra, és elődjeire nézve;súlyos kritika, és felkerült, ma 18 óra után, de máris "lapszélre" került, egy-két óra múltán. Talán, holnapra, onnét is( Más, "semmitmondó cikkek", pedig ott "büszkélkednek" napokon át) Megértem, most ezt így látják helyesnek. Akkor mi lesz a véleményük, ha netán, egyszer majd ellenzékbe kényszerülnek? (Médiatörvény....)”
 • 9. jozko 2011. január 29. 21:51
  „Hajrá fiúk, adjon nektek az Isten szerencsét és jó egészséget, kitartást!

  Az ellenséget nen lehet kímélni-az sem kímélne titeket.
  Az ellenféllel valószínűleg kell jónéhány kompromisszumot kötnötök, mert nem várhattok e feladatok mindegyikével a következő választásokig!
  Ugyanis addig a körmötökre ég-és akik most várnak tőletek aktivitást-
  nem biztos, hogy kivárnak még egy cciklust!

  Vannak jócskán közös erővel is megvalósítható /halaszthatatlan/ feladatok-ezek egy részében nem lesz szégyen-sőt talán elkerülhetetlen lesz az együttműködés a Fidesszel!
  Ha teljesen elszigetelődtök, a valóság sosem ér fel az álmaitokig!
  Vágjatok bele mielőbb!”
 • 8. k.elvis 2011. január 29. 21:22
  „Meg kell nézni a wiwen, myvip-en pózoló cigánygyerekeket. Szamurájkard, pénz, fux, fegyver, baseballütő. (mint egy videoklipben) Ezek persze még csak pózolnak... <...moderálva>”
 • 7. k.elvis 2011. január 29. 21:21
  „Lehetséges (és ezt úgy mondom, hogy nem vagyok jobbikos), hogy ha ezeket a lépéseket, melyeket Vona felvázolt a cigányokkal kapcsolatban, már 20 éve meghozták volna, akkor nem lenne itt vita sem cigánybűnözésről, sem élősködésről, mert egyszerűen szocializálódtak volna a keményebb egyedek, mivel nem lett volna választásuk. És az ő gyermekeik, akik mára már felnőttek volna, nem szamurájkardokkal meg baseball ütőkkel pózolnának, hanem mondjuk markológép, körfűrész, esetleg malteres talicska mellett, urambocsá´ érettségi bizonyítvánnyal.”
 • 6. k.elvis 2011. január 29. 21:19
  „Minden szava igaz, nem is értem miért van hatalmon a fidesz, miért nincs börtönben az összes mszp, szdsz-es képviselő. Most elfecsérlünk újabb 4 évet.”
 • 5. dodó 2011. január 29. 21:19
  „I G A Z minden szava!”
 • 4. cartagonova 2011. január 29. 20:56
  „A teljes beszéd szövege fenn van a Jobbik honlapján. Őszinte, porhintés nélküli , szókimondó, valóságos problémákkal foglakozó.A hazájuk jövőjéért felelősséget érzőknek jó érzés olvasni!”
 • 3. queenmargareth 2011. január 29. 20:20
  „"pártelnök szerint ugyanakkor a Fidesz kormányzása sem megoldás, ugyanis a "Fidesz 1994 óta ki van éhezve arra, hogy egyedül kormányozhasson és most nem tudnak uralkodni magunkon és zabálják a kormányzást."
  Ha-Ha-HA, VÉGRE! Egyetértek a cikkben leírtakkal!”
 • 2. ferdzso 2011. január 29. 19:13
  „...És mindezt, tették azok, akik titokban "szívták magukba" a Szabad Európa rádió által sugallt, szabadság, és demokrácia szeretetet. Most, "önös érdekeik", sajnos mást diktálnak, már évek óta. Kíváncsi lennék, mindezzel kapcsolatban, Cseke László véleményére. Azon sem lepődnék meg, ha újra fontolgatná, hogy ismét jó zenékkel spékelve, próbálna emlékeztetni, arra, amit már sokan el is felejtettek.( Nem sok köze volt a rendszerváltáshoz, de biztosan, nem erre számított ő sem.)”
 • 1. zero 2011. január 29. 18:51
  „Szerint korekt”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vasúti gázolás a XVII. kerületben

Halálra gázolt egy 50-60 év körüli férfit egy vonat szombat délután a főváros XVII. kerületében -… Tovább olvasom