Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Vona Gábor ˝az élősködő politikusokról˝

A Jobbik elnöke Magyarország legnagyobb problémáinak "az élősködő politikusokat", a multinacionális tőkét és "a cigányság jelentős részét" nevezte egy választási gyűlésen csütörtökön Gyomaendrődön.
Vona Gábor szerint, aki Samu Tamás Gergő, pártja országgyűlési képviselőjelöltje mellett is korteskedett, "mindaddig, amíg az élősködőktől nem szabadítjuk meg Magyarországot, addig akármilyen programokkal, tervekkel meg elképzelésekkel áll elő a kormány, a lyukas hordóba fogja hordani a vizet".

Közölte: először a politikai bűnözéstől, az álláshalmozóktól, a korrupciótól kellene megszabadítani az országot. Élősködőnek, álláshalmozóknak nevezte például azokat a politikusokat, akik országgyűlési képviselők, és közben valamelyik településen polgármesterként is dolgoznak. Mint mondta, a Jobbik alapszabálya tiltja ezt a fajta álláshalmozást.

Élősködőnek nevezte a továbbiakban "az idegen, a multinacionális tőkét is, amelyik idejön az országba és kizsigereli a magyar vállalkozókat, a magyar embereket", azokat, akik "idejönnek (…), lerombolják azt, ami nekünk volt, majd megcsinálják saját maguknak", a profitjukat kimenekítik az országból, adót nem fizetnek és állami kedvezményeket kapnak.

Vona Gábor az élősködők harmadik csoportjába sorolta a cigányság "egy jelentős részét". Szerinte "tény, hogy a cigányság egy jelentős része Magyarországon a törvényeken, a munkán és az oktatás világán, a normál élet határain kívülre helyezte magát". Bírálta a korábbi integrációs politikát, mert - mint fogalmazott - "a cigányság egy jelentős része nem is akar integrálódni". Ezért mondja azt a Jobbik - tette hozzá -, hogy radikális változtatásra van szükség, nemcsak "maszatolásra".

A választási gyűlésen, amelyen több mint 150-en vettek részt felszólalt Samu Tamás Gergő is, Békés megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje is.

A térségben azért írtak ki időközi országgyűlési választást, mert Domokos Lászlót, a mandátum korábbi birtokosát a parlament megválasztotta az Állami Számvevőszék elnökének, ezért lemondott a képviselői tisztségről.

Samu Tamás Gergő, aki pártja megyei listáján már bejutott az Országgyűlésbe, elmondta: azért indul egyéni jelöltként, mert a körzetben él, és egyéni képviselőként kívánja szolgálni a térség lakosságát. Kitért arra is, hogy megválasztása esetén a megyei listáról bejuthat egy további jobbikos képviselő is, így szaporodhat a képviselőcsoport létszáma.

A választást szeptember 19-én tartják meg, ha az nem lesz eredményes, a második forduló október 3-án lesz.

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP Dankó Bélát, az MSZP Földesi Zoltánt, az LMP pedig Fonád Zoltánt indítja.

Olvasóink írták

 • 5. jozko 2010. szeptember 10. 14:16
  „2 szilléri:

  Ha rám gondoltál-árnyékra vetődtél!
  Én nem kérdezetem - kértem! Majdnemhogy számonkértem! No ennyire nem komoly!
  Mellesleg a Fideszt és a Jobbikot is megszólítottam!
  Mindkettőjük kampányában szerepeltek ezek a célkitűzések, most itt az ideje a radikális változtatásoknak!
  Újra megállapítani ugyanazokat a problémákat már időhúzás!
  Nem kekeckedni akartam!”
 • 4. cyt 2010. szeptember 10. 11:28
  „Valószínűleg lehetne még találni más "problémát" is, de V.G. szíve-joga, hogy ő ezt a háromat találja a legnagyobbaknak. Az tény, hogy mindhárom "probléma" valóban PROBLÉMA. A dm cikkből pedig megtudtuk, hogy V.G.-nak ezek a LEGNAGYOBB problémák. Ennyi. No és ....?”
 • 3. magyarock1 2010. szeptember 10. 10:46
  „Minden szavával egyetértek, aki ebbe beleköt, az nem normális.”
 • 2. szilléri 2010. szeptember 10. 08:36
  „Teljesen normális program !

  Mi a kérdés????????????????”
 • 1. jozko 2010. szeptember 09. 22:26
  „"Radikális változás kell!"
  És mit mond a hatalom: "Itt az idő"
  Nos uraim, egységben a kétség.....azt kellene megcsinálni, amit a kampányban vállaltak?

  Előre! No nem a lenini úton, azt már felszedték azok, akik lerakatták-a jó építőanyagot meg szétlopták, palotát építtíttek belőle-maguknak!
  Akik meg dolgoztak rajta, érte-most itt állnak: se útjuk, sem palotájiuk!
  Reméljük, most nem ez jön!
  "Bolse gyéló. menyse szlóv-
  Tak gavarját szavjetszkije pianyéri!"
  /Kezed járjon, ne a szád-így mondják a szovjet úttörők/
  Politikai töltettől függetlenül-igaz !
  Szóval, hajrá, lássuk, miből élünk....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szüretelőket is ellenőrzi az APEH

A szüret közeledtével fokozottan figyel a szőlőszedők foglalkoztatására az APEH - tájékoztatott az… Tovább olvasom