Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Vona Gábor: Gyöngyöspata ügye mintaértékű

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint minden más hasonló problémákkal küzdő település tekintetében mintaértékű lesz az, hogy a politika miként kezeli a gyöngyöspatai helyzetet. Az ellenzéki párt többletjogokat adna a tulajdonosnak a magántulajdon védelme érdekében.
Napirend előtt beszél majd a parlamentben Gyöngyöspatáról Vona Gábor, mert arra akarja felhívni a figyelmet, hogy ami a Heves megyei faluban zajlik, az több száz település problémája, és mintaértékű lesz az, ahogyan a politika kezeli a helyzetet - ezt a Jobbik elnöke közölte az MTI-vel csütörtökön a helybeliekkel való találkozás után.

Az ellenzéki politikus azt mondta: ahogy a kormánypártok, az ellenzék, a civil szervezetek és a lakosság kezeli ezt a helyzetet, mintaértékű lesz akár pozitív, akár negatív irányban, "innen vagy jó, vagy rossz irányban lehet továbbhaladni".

"Én abban vagyok érdekelt, minden sajtóhíreszteléssel ellentétben, hogy olyan megoldás szülessen, amely a cigány és magyar emberek békés egymás mellett élését teszi lehetővé" - hangsúlyozta.

A Jobbik elnöke - aki a gyöngyösi választókerületben indult, és végül a Heves megyei listán szerzett képviselői mandátumot - csütörtökön a leendő jegyzővel, az iskolaigazgatóval, a polgármesterrel, és helyi lakosokkal találkozott Gyöngyöspatán, de mint az MTI-nek elmondta, a helyi cigány vezetőkkel és emberekkel is szeretne találkozni hasonló fórumon; ennek szervezése folyamatban van.

Vona Gábor elmondta azt is, hogy a Jobbik törvényjavaslat benyújtását tervezi a magántulajdon védelmében. Jelezte: nemzetközi minták alapján készülő javaslatuk többletjogokkal ruházná fel a tulajdonost.

Olvasóink írták

 • 9. magyarock1 2011. március 25. 10:57
  „A Jobbiknak kellet volna megnyerni a választást.”
 • 8. bánki 2011. március 24. 20:04
  „Négy év múlva a Jobbik fog nyerni, ha ezt a megmaradt Kárpátmedencét Magyarországnak fogják hívni.

  A jelenlegi politikai pártok leszerepeltek.
  Nagyon nagy szükség lenne egy szociáldemokrata pártra.
  Természetesen egy jobboldali ( lájtosabb JOBBIK ) szintén szereplő lehetne.
  A konzervatív ( jelenleg esélytelen ) pártnak is lehetne létjogosultsága.

  Összességében 30- 30 % !

  Aztán maradnak 10 % az ,,ájultak" = zöldek, kékek, buzik és egyebek.”
 • 7. dodó 2011. március 24. 17:26
  „2011-03-24. 11:29 :: "Szeme láttára erőszakolták meg a barátnőjét

  Őrizetbe vette a rendőrség azt a három fiatalt, akik saját vásárosnaményi lakásukban törtek rá egy párra kedden éjjel, megverték őket, majd a férfi szeme láttára erőszakolták meg barátnőjét - értesült a HavariaPress.
  Villanyáram nélküli vásárosnaményi házukban tartózkodott egy pár és két vendége, amikor kedden éjjel egy környékbeli fiatalokból álló banda rájuk törte az ajtót, majd fenyegették, megverték őket és vendégeiket. Később aztán a négy fiatal visszatért a házba, felgyújtották, majd el is oltották az ágyneműket, a férfit megverték, majd élettársát, egy 46 éves nőt először orális közösülésre kényszerítették, majd megerőszakolták.
  A támadás után a pár egy közeli rokonuknál töltötte az éjszakát, és csak másnap reggel tett feljelentést. A rendőrség még aznap elfogott és erőszakos közösülés és magánlaksértés miatt őrizetbe vett egy 16, egy 17 és egy 18 éves fiút, valamint egy negyediket is kihallgattak, de az ő szerepe még nem tisztázott az ügyben. A fiúk nem tagadták, hogy részegen rátörtek a középkorú párra, de azt állították, hogy nem erőszakosan közösültek a nővel. A rendőrség kezdeményezte a fiatalok előzetes letartóztatását."”
 • 6. jozko 2011. március 24. 17:25
  „Többletjog lehetne például a magántulajdon határain belül tartható /közetrületen nem viselhető és nem használható/
  lőfegyver legális tartása!

  Féljen az , aki ártó szándékkal hatol be a más lakásába, üzletébe! Kétszer meggondolná a sok szarházi, ha egy puskacsővel nézne szembe!
  Az engedély nem jelentené azt, hogy kötelező is tartani!

  Viszont a rabló, a betörő nem tudná, hogy melyik lakásban kaphat "ólommérgezést" !
  Az féljen, aki bánt!”
 • 5. zero 2011. március 24. 16:51
  „A céljukat elérték odafigyel a közvélemény .”
 • 4. queenmargareth 2011. március 24. 16:47
  „hiába cigányország leszünk, már a szavazati jog is teljesen támogatva, már 16 éves kortól amúgy is szavazhatnak.szerintem, ahogy kijön a gyerek a méhszájon azonnal nyomjanak szavazócédulát a kezébe és ne csak a nevét kérdezzék, hanem hova adja szavazatát.”
 • 3. StencilAtya 2011. március 24. 16:17
  „rasszizmus!!!!!!!!!”
 • 2. gardiola 2011. március 24. 16:17
  „Vona Gábor visszatért Gyöngyöspatára!

  Vona Gábor, a Jobbik elnöke fogadóórát tartott Gyöngyöspatán. Elmondta: már mindenki Gyöngyöspatáról beszél, a sajtóban megszólaltatják a jogvédőket, cigányokat, kisebbségi képviselőket, egyedül a főszereplőkre a patai magyar lakosokra nem kíváncsi a média. A pártelnök szerint a ,,szegény cigányok" és a ,,csúnya rasszista magyarok" képét alakította ki a média. Hozzátette: ő most azért jött le, hogy meghallgassa azokat az embereket, akiket a rendőrség és a politikai elit cserbenhagyott.

  Vona Gábort Gyöngyöspatán panaszáradat fogadta. Gyöngyöspata legveszélyesebb részének, a Bajcsy-Zsilinszky utcának a lakói jelentek meg a fogadóórán, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy a probléma már több mint egy évtizede jelen van a községben. Körülbelül tizenöt-húsz éve is arra próbálták kérni a polgármestert, hogy tegyen valamit a folyamatos lopások és rablások ellen, de egészen a Szebb Jövőért Polgárőrség megjelenéséig senki nem segített rajtuk, mint ahogyan azt a barikádTV birtokába került dokumentumok is bizonyították.

  Elmondták: nagyon hálásak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek, ám úgy tűnik, a polgárőrök távozásával a probléma ismét felütötte a fejét. A megjelentek közül valaki elmesélte, hogy miután a polgárőrök elmentek Gyöngyöspatáról, másnap ellopták a 200 ezer forint értékű vaskapuját és vasbakját.

  Egy helyi lakostól megtudtuk, hogy a cigányok ötmillió forintot kaptak, amit az egyik prominensük felvitt Budapestre ,,megfialtatni", de egy kaszinóban el is veszítette a pénzt. Ezért a cigányok között most szakadás van. Azt is hallottuk, hogy nagy mennyiségben kaptak élelmiszert, aminek szétosztását az egyik cigány vezetőre bízták. Ő pedig úgy gondolta, hogy ennek legjobb helye a rokonainál van; a többi cigánynak nem jutott semmi.

  A helyi cigányság most három részre szakadt: van a helyi prominens családja és baráti köre, vannak azok, akik a vajdát teszik felelőssé és vannak, akik a helyi fő bűnöző családot okolják a történtek miatt.

  A pártelnök a jelenlévőknek megígérte, hogy még a mai napon megpróbál beszélni a cigányok vezetőivel - már akivel lehet -, hogy fejezzék be az indulatok gerjesztését.”
 • 1. bélás 2011. március 24. 16:10
  „hogy miért a fidesz nyert ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raffael pólóján Marian Cozma vérét azonosították

Raffael Sándor elsőrendű vádlott pólóján - amelyet a gyilkosság éjszakáján viselt - Marian Cozmának… Tovább olvasom