Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Vona Gábor: mesterségesen keltett a Jobbikkal szembeni előítéletesség

Vona Gábor kijelentette: készek a nyilvánosság előtt megvitatni a programjukat.
A Jobbik politikusainak az országgyűlési választásokig az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy megváltoztassák azt az előítéletességet, amelyet politikai riválisai mesterségesen keltettek a Jobbik Magyarországért Mozgalommal szemben - hangoztatta Vona Gábor pártelnök kedden Kőszegen.

A Jobbikról terjesztett hamis, tudatosan torzított kép megváltoztatásának legjobb módja az, ha elkészítik és a nyilvánosság elé tárják választási programjukat, amely valódi munkahelyeket, tényleges közbiztonságot és igazi elszámoltatást kínál az embereknek - mondta.

Vona Gábor kijelentette: készek a nyilvánosság előtt megvitatni a programjukat, a választók pedig tapasztalni fogják, hogy a Jobbiknak megfelelő válaszai vannak azokra a társadalmi és gazdasági problémákra, amelyeket az elmúlt 24 év kormányai képtelenek voltak megoldani.

A Jobbik elnöke a Jurisics-vár lovagtermében tartott lakossági fórumot, amelyen bemutatták a párt Vas megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeit. Az 1. számú, szombathelyi központú választókerületben Balassa Pétert, a párt szombathelyi elnökét, a 2-esben Rába Kálmánt, a párt megyei közgyűlési képviselőjét, a 3-asban Bana Tibort, a párt megyei szervezetének elnökét, országgyűlési képviselőt indítják.

Vona Gábor a készülő választási programjukról úgy fogalmazott, az hasonít a Fidesz előző választási programjához, hiszen a jelenlegi kormánypártok is munkahelyeket, közbiztonságot és elszámoltatást ígértek, csakhogy "ígéreteiket egyetlen területen sem váltották valóra". Nincs meg az ígért egymillió munkahely töredéke sem, a közmunka ugyanis a Jobbik szerint nem jelent valódi foglalkoztatást, inkább szociális intézkedésnek tekinthető - hangsúlyozta.

Hozzátette: a közbiztonságban sem történt előrelépés, hiszen az elmúlt években egyre több támadás ér idős embereket, egyre több nő és gyermek válik bűncselekmény áldozatává, az emberek pedig nem érzik magukat biztonságban.

Az elszámoltatásról szólva Vona Gábor megjegyezte: a Fidesznek több elszámoltatási biztosa volt, mint ahány embert az elmúlt három évben elszámoltatott.

Arról, hogy mit tenne a Jobbik kormányra kerülése esetén, azt mondta: az országnak vissza kell szereznie elveszített piacait, az agráriumban több mint százezer munkahelyet lehetne létesíteni, az építőiparnak vízerőművek építésével adnának munkát, és keleten szereznének a magyar termékeknek nagy felvevő piacokat, ennek érdekében létrehoznának egy külgazdasági minisztériumot.

Vona Gábor az Európai Unióról szólva kijelentette: Magyarországnak nincs hosszú távú jövője az unión belül, személy szerint inkább látja az ország jövőjét egy Lengyelország-Horvátország-Magyarország tengely létrehozásában. Ezt az együttműködést egyébként már az unión belül is erősíteni kell - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2013. október 09. 09:47
    „A politika fertője - Debreczeni József könyvet tudom ajánlani, annak megértéséhez, hogy a húsosfazék tartalma miként van felosztva, és miért nem engednek mást oda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra

A felzárkóztató képzések elvégzését igazoló bizonyítvány kiállítása érdekében megvizsgálják, hogy… Tovább olvasom