Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Vona Gábor szerint rabságban van Magyarország

A Jobbik elnöke szerint Magyarország rabságban van és a magyar emberek rabságban élnek, a nemzetet pedig csapdahelyzetek fenyegetik.
Vona Gábor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából hétfőn, Nyírmihálydiban rendezett ünnepségen azt mondta, magyarnak lenni nem jelent mást, mint küzdeni a szabadságért.

A szabolcsi község polgármesteri hivatala előtt, jelentős rendőri biztosítás mellett, tartott rendezvényen a jobbikos politikus arról beszélt: a magyarság egész eddigi történelme a szabadságért vívott küzdelemről szólt. "Ez nem csak történelmi hagyaték, hanem a mostani kor jellemzője is" - fogalmazott Vona Gábor mintegy kétszáz ember előtt.

Véleménye szerint az ország jelenleg egyáltalán nem szabad, mivel az emberek nem rendelkezhetnek jogaikkal, illetve nem az ő akaratuk és érdekeik alapján hozzák meg a döntéseket.

Az ország csapdahelyzetekben vergődik: az államadósság terhét mindenki fizeti a csecsemőtől az aggastyánig, ezzel azonban az ország jövője van eladósítva, "s ebbe az adósságba bele fogunk dögleni" - fogalmazott a politikus. Vona Gábor további csapdahelyzetként a nemzetközi függést jelölte meg; nézete szerint eddig nem sok jót hozott az országnak az Európai Unióhoz történő csatlakozás, s ahelyett inkább az európai nemzetek összefogását kellene elősegíteni.

A Jobbik elnöke a legnagyobb csapdahelyzetnek a demográfiai változásokat nevezte. "Harminc éve fogy a magyar, évről évre egy kisvárosnyi, azaz negyvenezer emberrel vagyunk kevesebben, a cigány kisebbség száma pedig népességrobbanásban van" - mondta Vona Gábor. "Nem arról van szó, hogy cigánygyermekek születnek, hanem a gyermekvállalás ezeknek a családoknak megélhetési forrást jelent" - tette hozzá.

"Ha ezt kimondjuk, rasszisták vagyunk. (...) Én minden tisztességes cigány embert a testvéremnek tekintek ebben az országban, s ha valaki cigány embert a bőre színe miatt fog bántani ebben az országban, én meg fogom védeni" - jelentette ki Vona Gábor, akinek a szavait taps fogadta. A jobbikos politikus ugyanakkor hangsúlyozta, ha a magyar embert nem hagyják kibontakozni és gyarapodni, "azokat el fogjuk takarítani ebből az országból".

Vona Gábor március 15-re utalva azt mondta, hogy magyarnak lenni egyenlő a szabadságért folytatott mindennapi küzdelemmel, a nemzeti ünnepen pedig minden egyes embernek meg kell vizsgálnia a lelkét, vállalja-e ezt a küzdelmet.

Olvasóink írták

 • 8. deszkás 2011. március 14. 19:02
  „MACI! És miért nem vitatkozom? Bár nem lényegtelen de azt hiszem te se vitatod hogy kimaradt az első mondatodból az összes üzemet bezárták...”
 • 7. maci52 2011. március 14. 18:42
  „Valahol igazavan,Magyarországot eladták,külföldi kézen van az összes bank,kivéve MKB,a kereskedelem OBI,Praktiker,Tesco,Auschan,metro,Shell,OMV,Agip,és még sorolhatnám,Telenor,T-Mobil,T-Home,Kábeltévék EDF DEMASZ,GdF-SUEZ gáz,mind csak kiviszi a nemkevés pénzt,.Ezek megvették a korrupt állami vezetőket,azok beengedték őket,igaz a mondás,felvásárolták az országot.
  Az viszont igaz,egyeseknek az királyi életet hozott,a többségnek meg nyomort.”
 • 6. bánki 2011. március 14. 18:05
  „1. BabócsaiEugénia 2011.03.14. 15:24
  Komolyan gondolod ?

  Ez a kijelentés ,,rasszista" , bocsánat lasszista, kilekesztő és EJU konfojt !

  Kb. 4-5 év letőltendő, ha kisszurja omnibusmannn !”
 • 5. dodó 2011. március 14. 17:01
  „Nahát!
  Ez a hír nincs megvágva? Mi történt???”
 • 4. zero 2011. március 14. 16:39
  „Ide viszont kellettek a rendőrök Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a gödöllői mentősöket szombat délután hívták egy bagi lakáshoz, ahol hozzátartozói holtan találtak egy 60 év körüli nőt. Mikor kiértek a helyszínre, a rokonok szidalmazni, fenyegetni, lökdösni kezdték őket. Ezután rádión kértek segítséget a rendőröktől. Közben próbálták újraéleszteni a nőt, de már nem tudnák megmenteni az életét. A mentőket végül a helyszínre érkező egyenruhások védték meg.”
 • 3. zero 2011. március 14. 16:36
  „Teljesen igaza van .Semmi hazugságot nem mondott .CSak azt nem értem miért kellett rendőri biztosítás :?”
 • 2. maros50 2011. március 14. 16:00
  „Elnök úr!Ez már haladás,fejlödés,bár van mit csiszolni való retorikáján. Szaván fogom a bőrszín kérdése tárgyában.”
 • 1. BabócsaiEugénia 2011. március 14. 15:24
  „Minden olyan ember, aki úgy vállal gyermeket, hogy nem tudja biztosítani számára a biztonságot nyújtó életkörülményeket, kiskorút veszélyeztet. Ez nem bűncselekmény?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormánypárti frakcióvezetők átadták az államfőnek az alaptörvényről szóló törvényjavaslatot

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn arra kérte az államfőt: forduljon felhívással a parlamenti… Tovább olvasom