Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Vona: népszavazást a súlyos bűncselekményt elkövetők segélyének megvonásáról!

Vona: népszavazást a súlyos bűncselekményt elkövetők segélyének megvonásáról!

A Jobbik elnöke évértékelő beszédet tartott szombaton Budapesten.

mti - 2013.01.26. 07:41
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Jobbik a jövő héten népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket. Többek között ezt jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke évértékelő beszédében szombaton Budapesten.

Az ellenzéki politikus - akinek több mint egyórás beszédét a 2500 meghívott több mint 20 alkalommal szakította meg tapssal - úgy fogalmazott: a cigányság és a magyarság együttélése válságban van. Felháborítónak nevezte, hogy azok követik el a "kirívóan közösségellenes cselekedeteket, akiket a közösség tart el verejtékével". Kijelentette: "ha gyilkolsz, ha erőszakoskodsz, akkor az egész pereputtynak ugrott a segély apukám, ha cigány vagy, ha magyar".

Vona Gábor beszélt arról is: a magyar termőföld védelme érdekében "elementáris erejű népi ellenállás kell", és ehhez a Jobbik önmagában kevés. Éppen ezért létre kell hozni a Nemzeti Földvédő Kerekasztalt, amelyben Vona Gábor "kulcsszerepet" szán Ángyán József fideszes politikusnak, volt vidékfejlesztési államtitkárnak, aki "felé a Jobbik nevében baráti jobbot nyújt". Szerinte "vis maior" helyzet van, ezért felszólította Ángyán Józsefet, hogy "vállalja fel a történelmi felelősséget", és segítsen egyesíteni mindenkit, aki hajlandó tenni a magyar föld védelméért.

Bejelentette azt is: a nemzeti oldalnak szüksége lenne egy erős értelmiségre, de a magyar értelmiség "a pártok szirénhangjának behódolva történelmi árulást követett el". Ezért életre hívja a Magyar Tavasz Mozgalmat, amely a "fiatal magyar értelmiség világszövetsége", és amelybe minden diplomás vagy diploma előtt álló fiatalt vár, aki "felelősséget érez a hazája iránt". Úgy fogalmazott: adni kell a fiataloknak lehetőséget, hogy az ország segítésére "felsorakozzanak". Szerinte a mozgalomhoz csatlakozó fiataloknak - éljenek bárhol - tudniuk kell, hogy Magyarország bajban van, és szüksége van rájuk. Ezért "végezzék a dolgukat, de készüljenek, hogy amikor eljön az idő, kiszellőztethessék a liberalizmus rothadó bűzét".

Vona Gábor szerint jelenleg az a legnagyobb probléma Magyarországon, hogy a gazdaság nem termel elég pénzt az állam vállalt feladatainak teljesítésére. Éppen ezért szerinte olyan gazdasági fordulatra van szükség, amely kellő számú tisztességes munkahelyet teremt, lehetőséget ad a vállalkozásoknak, és így kellő mennyiségű forrást termel az állam számára a feladatai ellátására.

A Jobbik elnöke ismertette pártja programját a gazdasági fordulat elérése érdekében. A Hét vezér terv hét nagy projektet takar, amelyre a Jobbik az új programját építi. Ezek között szerepel a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar fellendítése, amelyben "óriási munkaerő- és exportpotenciál rejlik"; egy nemzetközi gyógyturisztikai központ létrehozása, amellyel az országba lehet csalogatni a gyógyulni vágyó nemzetközi keresletet; vízgazdálkodási terv és egy Duna-Tisza csatorna megépítése az agrárium fellendítésére; ásványkincs-stratégia a bányászat és erre épülő ipar újraindítására; energetikai terv az atomenergia, valamint a geotermikus energia helyi felhasználására; országos otthonteremtési program az építőipar és otthonhoz jutás segítésére; valamint egy infokommunikációs terv az "erős magyar szürkeállomány itthon tartásával".

A külpolitikában Vona Gábor egy "nagyon szoros" lengyel-magyar-horvát tengely létrehozását, valamint a külkereskedelemben az egyoldalú német függés helyett az orosz és a török kapcsolatok erősítését sürgette.

Szerinte a kormány a legnehezebb sorsú devizahiteleseket magukra hagyta, ezért a Jobbik 2013-ban mindent meg fog tenni ezeknek a családoknak a megsegítése érdekében. Így a parlamenten kívül támogatni fogja a "jogi civil kezdeményezéseket", valamint segíteni fogja "az igazságtalan kilakoltatások ellen szerveződő csoportokat".

2012-ről szólva elmondta: nem válság zajlik a világban, hanem "ez maga a bukás, az agónia, a végjáték: a globális kapitalizmusnak és vele együtt a liberális demokráciának vége".

Vona Gábor élesen bírálta a kormányt és a "három részre szakadt szocialistákat" is. Úgy fogalmazott: 22 évük volt bizonyítaniuk, és bizonyítottak is. "A teljesítményük alapján már réges-régen el kellett volna takarodniuk" - tette hozzá.

A Jobbik elnöke beszédében többször is egymás után hivatkozott Árpádra, Szent Lászlóra, Széchenyi Istvánra és Horthy Miklósra, akiknek a teljesítményét "össze sem lehet hasonlítani" az elmúlt 22 év politikai elitjének teljesítményével, ezért szerinte "a 89-es politikai garnitúrának minél hamarabb mennie kell az ország éléről".

A 2012-ben a Jobbikból kizárt vagy kilépett politikusokkal kapcsolatban Vona Gábor kijelentette: a 2010-es választásokat követő "belépési hullám után el kellett jönnie a letisztulási folyamatnak".

Hangsúlyozta: nem hajlandó a Jobbik "kezdeti útjáról letérni és hagyni a pártot erről az útról letéríteni", szerinte ez a konfliktus gyökere, de a Jobbik "ellenállva a kísérleteknek az maradt, ami volt".

Úgy fogalmazott: "nem mondtam soha, hogy koalícióra lépünk a Fidesszel, sem azt, hogy a Jobbik náci párt lesz. Radikális, nemzeti párt vagyunk és a Szent Koronát szolgáljuk".

A rendezvényen Vona Gábor beszéde előtt kulturális programok, utána pedig az Ossian együttes koncertje szórakoztatta a résztvevőket.

Az eseményen Gyöngyösi Márton köszöntötte a diplomáciai testületek képviselőit. A frakcióvezető-helyettest - aki novemberben a parlamentben annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent - vastaps köszöntötte színpadra lépésekor.

A rendezvényen először adták át a Jobbik pártalapítványa által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet, amelyet Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Kurultáj főszervezője kapott meg.

Korábban írtuk:

Évértékelőt tart Vona Gábor a Jobbik elnöke-frakcióvezetője szombaton a XI. kerületi Sportház Sport- és Rendezvénycsarnokban 2500 meghívott vendég előtt.

Dúró Dóra az ellenzéki párt szóvivője korábbi tájékoztatása szerint a körülbelül egyórás beszédében a Jobbik vezetője a politikai pártok kilátásairól, az ország helyzetéről beszél, valamint az aktuálpolitikai témák mellett egy "átfogó, stratégiai programot is ad Magyarország, illetve a Jobbik jövőjét illetően".

Vona Gábor beszéde előtt és után is kulturális programokkal szórakoztatják a résztvevőket. A szombati rendezvényen adják át első alkalommal a Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet. A kitüntetést évente "egy a nemzeti oldalon köztiszteletnek örvendő, illetve a nemzet felemelkedéséért hatékony munkásságot folytató" személy kaphatja meg - fogalmazott Murányi Levente a párt alelnöke pénteken. Az egymillió forint pénzdíjjal is járó elismerést először a Jobbik szombati rendezvényén adja át Vona Gábor pártelnök Bíró András Zsolt antropológusnak, humánbiológusnak, a Magyar Turán Alapítvány elnökének, a Kurultáj főszervezőjének, akinek a személyéről a párt elnöksége döntött.

A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta az ellenzéki párt minden év januárjában évadnyitó rendezvényt tart, amelyeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő év feladatairól is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 17 hozzászólás
Moderálásra küldöm 17. bánki 2013.01.28. 14:25

Ha Jobbik náci és antiszemita, rasszista párt, akkor már csak a klasszikus állat példa juthat eszünkbe: mi a különbség a patkány és a mókus között ?

A mókusnak ( mint a mókus fenn a fán az úttörő................) jobb a sajtója mint a patkánynak ! ( G. Árpád ,,leánykori" neve az ötvenhatosok szerint)

Moderálásra küldöm 16. Mozimasiniszta 2013.01.27. 17:53

11#-es ! áááá..arról kár is beszélni...
12#-es ! oszt´... ha még nem láttál olyat hogy MSZP-SZDSZ ? pedig 2002-ben megesküdtek hogy soha... bár soha ne láttuk volna a gyalázatos csürhét !
14#-es ! ha jobban belegondolok...na húzzatok a fal mellett...mert patkányra is vadásznak.

Moderálásra küldöm 15. Cillit_bang 2013.01.27. 10:26

Ezért nem kell népszavazás! Mert már van rá törvény: eltiltás a közügyek gyakorlásától...A bűnözőnek ne járjon segély! klj54: lehet "orbánozni", de egyetlen bűnöző sem akart dolgozni! S addig míg a DK és a MaSZoP tüntetéseket szervez és a bűnözőket támogatja - ugye ezek a barátaid, ezekre szavazol -nem lehet nagy csodákat várni, de mindenképpen keményebben, szigorúbban kell fellépni a bűnözés ellen, közpénzzel támogatni végképp nem szabad!!

Moderálásra küldöm 14. pepezozo 2013.01.27. 08:26

Most kellene őt eltávolítani a politikától, mielőtt késő lesz. Mit javasol legközelebb, gyűjtőtáborokat, kényszersterilizálást?

Moderálásra küldöm 13. Rotkiv 2013.01.27. 07:32

Szégyen, hogy végigmondhatta ezt a sületlenséget és nem kényszerzubbonybsan vitték el oda ahova való. Ha papírja van állapotáról megbocsájtható, addig is komolyan kell venni.

Moderálásra küldöm 12. Bendegúz007 2013.01.27. 06:51

A jobbik is már készül a választásokra,de senki se gondolja hogy országosan nem állnak össze a fideszel csak hogy ők is benne legyenek a zsíros bödönben,és újra 2/3 lesz megint 4 évig.

Moderálásra küldöm 11. furioso 2013.01.27. 05:56

6. StenciAtya!
S a kötelezettségeikkel mi lesz???

Moderálásra küldöm 10. tucat 2013.01.26. 22:39

4. Pimpa42
Ez jó! :)
Innen különösen tetszik: "Nem lehetne inkább olyat..."
Hát..., szóval, akár az egyik, akár a másik indítványa válna valóra, ki a fene maradna a Kossuth téri mészkőkunyhóban - a portáson, az őrön, a fűtőn, a takarítón és a büfésen kívül? Ki gyártaná nekünk a jobbnál jobb tŐrvényeket? Pedig ez az ötlet, hát...
Huncut egy ember maga, hallja! :D

Moderálásra küldöm 9. OkosKata 2013.01.26. 21:40

Már az is borzalmas, hogy börtönviselt emberek gyermeket nevelnek! Mire nevelik szegényeket?

Moderálásra küldöm 8. Óperenciás 2013.01.26. 20:46

Már az aláírás gyűjtésre is kár pazarolni az energiát ehhez a népszavazáshoz.
Baromság a gyerekekre kenni apáik bűneit.
Adalék: Deák Bill Gyula - Rossz Vér
http://www.youtube.com/watch?v=KWvDKw8i0ds


17 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...