Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Vona: népszavazást a súlyos bűncselekményt elkövetők segélyének megvonásáról!

A Jobbik elnöke évértékelő beszédet tartott szombaton Budapesten.
A Jobbik a jövő héten népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket. Többek között ezt jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke évértékelő beszédében szombaton Budapesten.

Az ellenzéki politikus - akinek több mint egyórás beszédét a 2500 meghívott több mint 20 alkalommal szakította meg tapssal - úgy fogalmazott: a cigányság és a magyarság együttélése válságban van. Felháborítónak nevezte, hogy azok követik el a "kirívóan közösségellenes cselekedeteket, akiket a közösség tart el verejtékével". Kijelentette: "ha gyilkolsz, ha erőszakoskodsz, akkor az egész pereputtynak ugrott a segély apukám, ha cigány vagy, ha magyar".

Vona Gábor beszélt arról is: a magyar termőföld védelme érdekében "elementáris erejű népi ellenállás kell", és ehhez a Jobbik önmagában kevés. Éppen ezért létre kell hozni a Nemzeti Földvédő Kerekasztalt, amelyben Vona Gábor "kulcsszerepet" szán Ángyán József fideszes politikusnak, volt vidékfejlesztési államtitkárnak, aki "felé a Jobbik nevében baráti jobbot nyújt". Szerinte "vis maior" helyzet van, ezért felszólította Ángyán Józsefet, hogy "vállalja fel a történelmi felelősséget", és segítsen egyesíteni mindenkit, aki hajlandó tenni a magyar föld védelméért.

Bejelentette azt is: a nemzeti oldalnak szüksége lenne egy erős értelmiségre, de a magyar értelmiség "a pártok szirénhangjának behódolva történelmi árulást követett el". Ezért életre hívja a Magyar Tavasz Mozgalmat, amely a "fiatal magyar értelmiség világszövetsége", és amelybe minden diplomás vagy diploma előtt álló fiatalt vár, aki "felelősséget érez a hazája iránt". Úgy fogalmazott: adni kell a fiataloknak lehetőséget, hogy az ország segítésére "felsorakozzanak". Szerinte a mozgalomhoz csatlakozó fiataloknak - éljenek bárhol - tudniuk kell, hogy Magyarország bajban van, és szüksége van rájuk. Ezért "végezzék a dolgukat, de készüljenek, hogy amikor eljön az idő, kiszellőztethessék a liberalizmus rothadó bűzét".

Vona Gábor szerint jelenleg az a legnagyobb probléma Magyarországon, hogy a gazdaság nem termel elég pénzt az állam vállalt feladatainak teljesítésére. Éppen ezért szerinte olyan gazdasági fordulatra van szükség, amely kellő számú tisztességes munkahelyet teremt, lehetőséget ad a vállalkozásoknak, és így kellő mennyiségű forrást termel az állam számára a feladatai ellátására.

A Jobbik elnöke ismertette pártja programját a gazdasági fordulat elérése érdekében. A Hét vezér terv hét nagy projektet takar, amelyre a Jobbik az új programját építi. Ezek között szerepel a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar fellendítése, amelyben "óriási munkaerő- és exportpotenciál rejlik"; egy nemzetközi gyógyturisztikai központ létrehozása, amellyel az országba lehet csalogatni a gyógyulni vágyó nemzetközi keresletet; vízgazdálkodási terv és egy Duna-Tisza csatorna megépítése az agrárium fellendítésére; ásványkincs-stratégia a bányászat és erre épülő ipar újraindítására; energetikai terv az atomenergia, valamint a geotermikus energia helyi felhasználására; országos otthonteremtési program az építőipar és otthonhoz jutás segítésére; valamint egy infokommunikációs terv az "erős magyar szürkeállomány itthon tartásával".

A külpolitikában Vona Gábor egy "nagyon szoros" lengyel-magyar-horvát tengely létrehozását, valamint a külkereskedelemben az egyoldalú német függés helyett az orosz és a török kapcsolatok erősítését sürgette.

Szerinte a kormány a legnehezebb sorsú devizahiteleseket magukra hagyta, ezért a Jobbik 2013-ban mindent meg fog tenni ezeknek a családoknak a megsegítése érdekében. Így a parlamenten kívül támogatni fogja a "jogi civil kezdeményezéseket", valamint segíteni fogja "az igazságtalan kilakoltatások ellen szerveződő csoportokat".

2012-ről szólva elmondta: nem válság zajlik a világban, hanem "ez maga a bukás, az agónia, a végjáték: a globális kapitalizmusnak és vele együtt a liberális demokráciának vége".

Vona Gábor élesen bírálta a kormányt és a "három részre szakadt szocialistákat" is. Úgy fogalmazott: 22 évük volt bizonyítaniuk, és bizonyítottak is. "A teljesítményük alapján már réges-régen el kellett volna takarodniuk" - tette hozzá.

A Jobbik elnöke beszédében többször is egymás után hivatkozott Árpádra, Szent Lászlóra, Széchenyi Istvánra és Horthy Miklósra, akiknek a teljesítményét "össze sem lehet hasonlítani" az elmúlt 22 év politikai elitjének teljesítményével, ezért szerinte "a 89-es politikai garnitúrának minél hamarabb mennie kell az ország éléről".

A 2012-ben a Jobbikból kizárt vagy kilépett politikusokkal kapcsolatban Vona Gábor kijelentette: a 2010-es választásokat követő "belépési hullám után el kellett jönnie a letisztulási folyamatnak".

Hangsúlyozta: nem hajlandó a Jobbik "kezdeti útjáról letérni és hagyni a pártot erről az útról letéríteni", szerinte ez a konfliktus gyökere, de a Jobbik "ellenállva a kísérleteknek az maradt, ami volt".

Úgy fogalmazott: "nem mondtam soha, hogy koalícióra lépünk a Fidesszel, sem azt, hogy a Jobbik náci párt lesz. Radikális, nemzeti párt vagyunk és a Szent Koronát szolgáljuk".

A rendezvényen Vona Gábor beszéde előtt kulturális programok, utána pedig az Ossian együttes koncertje szórakoztatta a résztvevőket.

Az eseményen Gyöngyösi Márton köszöntötte a diplomáciai testületek képviselőit. A frakcióvezető-helyettest - aki novemberben a parlamentben annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent - vastaps köszöntötte színpadra lépésekor.

A rendezvényen először adták át a Jobbik pártalapítványa által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet, amelyet Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Kurultáj főszervezője kapott meg.

Korábban írtuk:

Évértékelőt tart Vona Gábor a Jobbik elnöke-frakcióvezetője szombaton a XI. kerületi Sportház Sport- és Rendezvénycsarnokban 2500 meghívott vendég előtt.

Dúró Dóra az ellenzéki párt szóvivője korábbi tájékoztatása szerint a körülbelül egyórás beszédében a Jobbik vezetője a politikai pártok kilátásairól, az ország helyzetéről beszél, valamint az aktuálpolitikai témák mellett egy "átfogó, stratégiai programot is ad Magyarország, illetve a Jobbik jövőjét illetően".

Vona Gábor beszéde előtt és után is kulturális programokkal szórakoztatják a résztvevőket. A szombati rendezvényen adják át első alkalommal a Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet. A kitüntetést évente "egy a nemzeti oldalon köztiszteletnek örvendő, illetve a nemzet felemelkedéséért hatékony munkásságot folytató" személy kaphatja meg - fogalmazott Murányi Levente a párt alelnöke pénteken. Az egymillió forint pénzdíjjal is járó elismerést először a Jobbik szombati rendezvényén adja át Vona Gábor pártelnök Bíró András Zsolt antropológusnak, humánbiológusnak, a Magyar Turán Alapítvány elnökének, a Kurultáj főszervezőjének, akinek a személyéről a párt elnöksége döntött.

A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta az ellenzéki párt minden év januárjában évadnyitó rendezvényt tart, amelyeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő év feladatairól is.

Olvasóink írták

 • 17. bánki 2013. január 28. 14:25
  „Ha Jobbik náci és antiszemita, rasszista párt, akkor már csak a klasszikus állat példa juthat eszünkbe: mi a különbség a patkány és a mókus között ?

  A mókusnak ( mint a mókus fenn a fán az úttörő................) jobb a sajtója mint a patkánynak ! ( G. Árpád ,,leánykori" neve az ötvenhatosok szerint)”
 • 16. Mozimasiniszta 2013. január 27. 17:53
  „11#-es ! áááá..arról kár is beszélni...
  12#-es ! oszt´... ha még nem láttál olyat hogy MSZP-SZDSZ ? pedig 2002-ben megesküdtek hogy soha... bár soha ne láttuk volna a gyalázatos csürhét !
  14#-es ! ha jobban belegondolok...na húzzatok a fal mellett...mert patkányra is vadásznak.”
 • 15. Cillit_bang 2013. január 27. 10:26
  „Ezért nem kell népszavazás! Mert már van rá törvény: eltiltás a közügyek gyakorlásától...A bűnözőnek ne járjon segély! klj54: lehet "orbánozni", de egyetlen bűnöző sem akart dolgozni! S addig míg a DK és a MaSZoP tüntetéseket szervez és a bűnözőket támogatja - ugye ezek a barátaid, ezekre szavazol -nem lehet nagy csodákat várni, de mindenképpen keményebben, szigorúbban kell fellépni a bűnözés ellen, közpénzzel támogatni végképp nem szabad!!”
 • 14. pepezozo 2013. január 27. 08:26
  „Most kellene őt eltávolítani a politikától, mielőtt késő lesz. Mit javasol legközelebb, gyűjtőtáborokat, kényszersterilizálást?”
 • 13. Rotkiv 2013. január 27. 07:32
  „Szégyen, hogy végigmondhatta ezt a sületlenséget és nem kényszerzubbonybsan vitték el oda ahova való. Ha papírja van állapotáról megbocsájtható, addig is komolyan kell venni.”
 • 12. Bendegúz007 2013. január 27. 06:51
  „A jobbik is már készül a választásokra,de senki se gondolja hogy országosan nem állnak össze a fideszel csak hogy ők is benne legyenek a zsíros bödönben,és újra 2/3 lesz megint 4 évig.”
 • 11. furioso 2013. január 27. 05:56
  „6. StenciAtya!
  S a kötelezettségeikkel mi lesz???”
 • 10. tucat 2013. január 26. 22:39
  „4. Pimpa42
  Ez jó! :)
  Innen különösen tetszik: "Nem lehetne inkább olyat..."
  Hát..., szóval, akár az egyik, akár a másik indítványa válna valóra, ki a fene maradna a Kossuth téri mészkőkunyhóban - a portáson, az őrön, a fűtőn, a takarítón és a büfésen kívül? Ki gyártaná nekünk a jobbnál jobb tŐrvényeket? Pedig ez az ötlet, hát...
  Huncut egy ember maga, hallja! :D”
 • 9. OkosKata 2013. január 26. 21:40
  „Már az is borzalmas, hogy börtönviselt emberek gyermeket nevelnek! Mire nevelik szegényeket?”
 • 8. Óperenciás 2013. január 26. 20:46
  „Már az aláírás gyűjtésre is kár pazarolni az energiát ehhez a népszavazáshoz.
  Baromság a gyerekekre kenni apáik bűneit.
  Adalék: Deák Bill Gyula - Rossz Vér
  http://www.youtube.com/watch?v=KWvDKw8i0ds”
 • 7. klj-54 2013. január 26. 19:44
  „Ha Orbán akarta volna egy tollvonással rendet tehetett volna, de nem érdeke.
  (Nem tehette mert csak egy báb!)
  Mármint olyan törvényt hozni amelyik deklarálja, hogy a negyedik és további gyermekekre az állam nem ad támogatást!
  A gyermek ne legyen a megélhetés forrása!
  A kormánynak az is a dolga lenne, hogy olyan közgazdasági környezetet teremtsen, amelyben a vállalkozó mer vállalkozásba kezdeni.
  Mert jelenleg a hetente változó jogszabályi környezetet csak a multik tudják gond nélkül tolerálni.
  De a bankok már csomagolnak.
  Egy lízingcég bizonyosan kivonul hazánkból, de több bank is hasonlón töri a fejét.
  Mert ugye a tőkének csak egy érdeke van a profit.
  Ha az rendszeresen elmarad ilyen olyan jogi változás miatt akkor kivonulnak, kivonva az összes pénzüket.
  Abba beleroppan a gazdaságunk, mert nem lesz aki a folyó ügyeket finanszírozza!

  És végül a cím címére utalva ismét csak azt tudom írni, hogy nem segély hanem munkahely és jól fizetett munkás amire itthon szükség van.”
 • 6. StencilAtya 2013. január 26. 19:12
  „ez nácizmus és rasszizmus! a romáknak vannak jogaik!!!!!!”
 • 5. queenmargareth1 2013. január 26. 18:52
  „ez a jobbik is csak felmutatóra szóló...sok fiatalt teljesen behülyítenek, mint a fidesz, csak ezek még nem szakítottak elég nagyot.”
 • 4. Pimpa42 2013. január 26. 18:52
  „Egyrészt nem értem, mit ért "egész családja" alatt?
  A másod-unokatestvérek például annak számítanak majd?

  Másrészt viszont ha jól értem, akkor például ha valaki súlyosan bántalmazza a feleségét/férjét, akkor nem kaphat majd semmiféle segélyt sem a bántalmazott, sem annak gyerekei, de sem az áldozat vagy az elkövető testvére, vagy apja sem.

  Ad absurdum, ha valaki olyan mértékben bántalmazza a gyerekét, hogy az maradandó sérüléseket szenved, akkor az sem kaphat majd segély, azért mert aki megnyomorította, az családtag. (Sőt, az alkotmány még kötelezi is arra, hogy eltartsa ezt a szülőt.)

  És ezek nem légből kapott példák, sajnos rendszeresen történnek ilyen esetek. És ezeket csak súlyosbítaná egy ilyen eszement ötlet.

  Nem lehetne inkább olyat, hogy ha az egyik parlamenti képviselő hülyeséget mond, akkor mindegyiktől megvonják a státuszt?

  Vagy - ha már feltételekhez akarná kötni a jobbik a szavazati jogot - akkor kötelező lelehetne minden képviselőjelöltnek IQ és műveltségi tesztet végeznie. Aki nem ér el mondjuk átlag +20% eredményt, az nem lehetne képviselő.”
 • 3. florian72 2013. január 26. 18:44
  „Nem fognak több bűntcselekményt elkövetni ha még segíly se lesz ?Szerintem igen.”
 • 2. banhegyib 2013. január 26. 18:01
  „Gábór! A vezér jobbik keze vagy, nem igaz, hogy házon belűl ezt nem tudod megbeszélni vele. Minek ehhez népszavazás. Talán még nem éheznek elegen az országban, hogy két kézzel szórnátok a pénzt.”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. január 26. 18:00
  „Nem kellene ahhoz népszavazás, csak egy igazságérzettel rendelkező igazságügyi miniszter által beterjesztett törvényjavaslat elég volna...na most ha a kormánynak "füle" van és komolyan veszi a dolgot , akkor ezt meglépi, mert könnyen egy cca.: ötmillárdba kerülő népszavazást rendezhet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Hegedűs Loránt

Életének 83. évében szombaton elhunyt Hegedűs Loránt református lelkész, teológus, a Dunamelléki… Tovább olvasom