Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Vona: nincs belháború a Jobbikban

Vona Gábor szerint a Jobbikban vannak különféle árnyalatok, de belháború nincs a pártban.
A lap csütörtöki számában a pártelnök arra a kérdésre válaszolva, hogy van-e belháború a Jobbikban, kijelentette: a Jobbik az ország legegységesebb pártja. "Még a Fidesznél is egységesebb, mert amíg őket lényegében csak Orbán Viktor személye tartja össze, addig a Jobbikot nem csupán Vona Gábor, hanem a program is összeköti" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy kiszorultak volna hívei a vezetésből, kifejtette: mivel az alapszabály szerint az alelnökjelöltekkel kapcsolatban egyetértési, vagyis vétójoga van az elnöknek, így csak olyan ember tud az elnökségbe kerülni, akivel együtt tud dolgozni. Ez eddig is így volt, most is így van.

Arra a kérdésre, hogy miként értékeli, hogy az EP-ben a radikális frakcióba nem hívták meg a pártot, Vona Gábor kijelentette: ha megkérdeznék tőle, hogy a jobbik szeretne-e bemenni ebbe a frakcióba, azt mondaná, "a Jobbik cionista – amilyen például a francia Nemzeti Front és az Osztrák Szabadságpárt –, illetve vallásgyalázó – mint a holland Szabadságpárt – pártokkal nem lép szövetségre pusztán anyagi okokból".

"Természetesen a Nemzetek Európájáért vívott küzdelemben mindenki számíthat ránk" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezetéket vágtak át Fóton

A kiömlő gáz miatt 100 méteres sugarú körben lezárták a területet. Tovább olvasom