Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Vona: senkivel nem készülünk koalícióra

Bárhogy is alakul április 6-án a választási eredmény, senkivel nem készülünk koalícióra - jelentette ki a Jobbik elnöke, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Nagykanizsán.

Vona Gábor a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartott lakossági fórumot megelőzően, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az egy hónap múlva esedékes országgyűlési képviselőválasztáson meglepetést szeretnének okozni.

"Nem a második, vagy harmadik hely a cél, mi győzni szeretnénk április 6-án" - fogalmazott a jobbikos politikus.

Vona Gábor kifejtette: a lakossági fórumok mellett az internet ad lehetőséget a választóikkal való kapcsolatra, és az aláírásgyűjtésekre is utalva az a tapasztalatuk, hogy már nemcsak a fiatalok támogatják nagy számban a pártot, az egyre népszerűbb a középkorosztály és az idősek körében is.

A Jobbik három fő szlogenjét hangsúlyozta, miszerint a megélhetés, a rend és az elszámoltatás áll a párt programjának középpontjában, mert szerintük "erre van szüksége Magyarországnak és a magyar embereknek", amit az elmúlt 24 év nem tudott megadni. "Statisztikai bűvészkedés", hogy a Fidesz arra hivatkozik, 20 éve nem volt ilyen foglalkoztatottság és rend Magyarországon - fogalmazott Vona Gábor.

Közlése szerint a Jobbik munkahelyteremtési koncepciója nem a közmunkára és a külföldre vándorlásra épít, hanem arra, hogy tisztességes bérért biztosítsanak munkahelyet Magyarországon a magyar embereknek. A rendteremtésre vonatkozó elképzeléseik közül kiemelte: a "statisztikai bűvészkedésre" lehetőséget adó szabálysértési értékhatárt 50 ezer forintról 5 ezer forintra csökkentenék.

"Az elszámoltatással fogjuk kezdeni, ha kormányra kerülünk" - mondta, hozzátéve, hogy ennek részeként eltörölnék a mentelmi jogot, az országgyűlési képviselőknek pedig dupla büntetés járna törvénysértés esetén, továbbá feloldanák a titkosításokat. Ez utóbbi nem sértene nemzetbiztonsági érdekeket, mert "nincs nagyobb kockázat, minthogy gazemberek irányítják az országot" - hangoztatta a Jobbik elnöke.

Kitért arra is, hogy pártjával ellentétben sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nincs választási programja, vagyis azok a pártok, amelyek már többször kaptak bizalmat, ezt most program nélkül kérik a választóktól. Hozzátette, hogy Orbán Viktort és Mesterházy Attilát közös miniszterelnök-jelölti vitára hívja, mint amilyen minden európai országban van választások előtt. Szerinte "az emberek elsöprő többsége igényelne egy ilyen vitát".

Vona Gábor sajtótájékoztatóját megelőzően a fórum helyszínén csendes demonstrációt tartott a Jobbik a devizahitelesek mellett kiállva. A művelődési központ előtti téren 40-50 szimpatizáns gyűlt össze és hallgatta meg a párt véleményét az eddigi intézkedésekről és a szükséges lépésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: mindnyájunk szabadságjogait megkurtították

Lesújtónak tartja az MSZP az amerikai külügyminisztérium Magyarországról szóló emberi jogi jelentését. Tovább olvasom